Cenc computers
Image default
Financieel

5 beslissingen die uw financiën zeker doen zinken

Wilt u uw financiën op orde houden? Doe dit niet.

Het maakt niet uit of je net klaar bent met de middelbare school of een doctoraat in economie hebt – iedereen maakt financiële fouten. Als je geluk hebt, zijn de fouten klein genoeg om ervan te leren en verder te gaan. Zo niet, dan kunt u jaren bezig zijn om uit een financieel gat te komen.

In de hoop dat we u kunnen behoeden voor enkele van uw eigen financiële fouten, bieden we deze https://geld-lenen-zonder-bkr.com/ lijst met enkele van de grootste . Deze vijf dingen kunnen je financiële schip gemakkelijk laten zinken, als je ze toestaat.

1. Sluit een lening af

Je houdt van je familie en vrienden — dat snappen we. Er zijn echter maar twee redenen waarom iemand u vraagt om een lening mee te ondertekenen. Ofwel kunnen ze zich niet op eigen kracht kwalificeren, of hun kredietscore is slecht.

Het gaat om het medeondertekenen van een lening: je zegt niet alleen: “Ja, ik weet dat deze persoon echt geweldig is.” U zegt: “Ik ga ermee akkoord betalingen te doen als deze persoon ermee stopt. Ik ga ermee akkoord dat mijn tegoed wordt geruïneerd als ik de betalingen van deze persoon niet doe.”

Kortom, medeondertekening is serieuze zaken. Als de persoon die u vraagt om mee te tekenen een magere of niet-bestaande kredietgeschiedenis heeft, zorg er dan voor dat u deze goed kent — zal deze persoon echt elke betaling op tijd doen? Als de persoon een slechte kredietwaardigheid heeft, betekent dit dat schuldeisers uit het verleden zijn gaan bedelen. Vraag jezelf af of je iets anders kunt verwachten. Als iemand schuldeisers uit het verleden niet zou terugbetalen, maakt hij zich dan waarschijnlijk zorgen over uw credit score?

2. Overtreed de wet

Het is moeilijk om een strafblad te ontlopen. Het kan je niet alleen diskwalificeren voor werk en veiligheidsmachtigingen, het kan ook voorkomen dat je wordt toegelaten tot sommige hogescholen en dat je geen financiële steun krijgt.

Een strafblad hoeft je leven niet te ruïneren, vooral niet als je proberen de zaken om te draaien. Maar het kan het veel moeilijker maken om op de been te komen. Het voelt misschien niet eerlijk, maar het is de realiteit.

3. Draag een roze bril

Vraag het aan iedereen die volwassen werd in de ‘hebzucht is goed’ jaren ’80 — veel mensen gingen toen meer schulden aan dan verstandig was. Het was een tijdperk dat werd gedreven door de overtuiging dat Amerikaanse banen altijd overvloedig zouden zijn, het loon altijd zou stijgen en de ladder naar succes stevig zou blijven.

Als er iets is dat je kan redden van financiële verwoesting, het is dit: accepteer dat er slechte dingen gaan gebeuren en bereid je erop voor.

Dat betekent niet dat je bang moet zijn voor een recessie, maar als je geniet van tijden van overvloed, leg dan regelmatig geld opzij om je te laten zweven als de tijden somber zijn. De recessie van de afgelopen jaren is hier https://minilening-zonder-bkr.nl/ terug te vinden. Dit is niks voorspellends voor de toekomst maar biedt wel inzicht. 

4. Voeg je geld samen zonder te trouwen

Dus je houdt van je partner. Je wilt samenwonen en je levens samenvoegen. Weet echter dit: als je uit elkaar gaat, is geen rechter bereid om erachter te komen wie de bank heeft gekocht, veterinaire rekeningen heeft betaald of het grootste deel van je laatste vakantie heeft gedekt. Er is geen rechtbank voor paren die hun financiën vermengen maar niet getrouwd zijn. Als je tijdens de huwelijksreis van je relatie besluit om samen een huis te kopen of een persoonlijke lening af te sluiten, doe dat dan in de wetenschap dat echtscheidingen buiten het huwelijk bijzonder rommelig kunnen zijn. Zet jezelf niet in de schulden als je uiteindelijk niets hebt om voor te laten zien.

U kunt samenwonen zonder uw financiën op te offeren. Het is misschien niet romantisch, maar je bent het aan jezelf verplicht om een schriftelijke samenlevingsovereenkomst te hebben voordat je gaat samenwonen. U kunt online een samenlevingsovereenkomst kopen en deze na ondertekening notarieel laten bekrachtigen, maar u kunt het beste samenwerken met afzonderlijke advocaten om alle activa die u in de relatie brengt te beschermen. Dit soort overeenkomst vermeldt individuele activa en legt uit wat u doet met alles wat je als koppel koopt.

5. Betaal een successiebelasting

In de zwarte gemeenschap is er een term voor het gevoel alsof je het aan de mensen in je leven verschuldigd bent om financieel voor hen te zorgen als je eenmaal ‘het hebt gehaald’. Het wordt de ‘zwarte belasting’ genoemd. Een soortgelijke belasting valt op veel succesvolle mensen, ongeacht hun etniciteit.

Tenzij je een noodfonds hebt met genoeg om de kosten van zes maanden te dekken en je pensioen op schema ligt om volledig gefinancierd te worden, kun je jezelf laten zinken door geld weg te geven, zelfs als het je helpt schuldgevoelens te voorkomen . Dat wil niet zeggen dat je nooit een ouder of broer of zus moet helpen, maar als iemand blijft terugkomen naar de bron, is het belangrijk om nee te leren zeggen.

Natuurlijk zijn er andere manieren om uw financiën te saboteren. Maar er zijn ook manieren om jezelf te beschermen. U kunt geldproblemen voorkomen door te profiteren van door werknemers gesponsorde pensioenplannen, een budget te creëren waar u zich aan kunt houden, onder uw stand te leven en te erkennen dat schulden met hoge rente nooit een goed idee zijn.

 

https://geld-lenen-zonder-bkr.com/lening/hoe-kun-je-een-bkr-registratie-verwijderen/