Cenc computers
Financieel

Dit is alles wat je moet weten over ETF’s

Als je bezig bent met beleggen weet je misschien dat je met ETF’s op een simpele manier gespreid kunt beleggen. Je kunt met ETF’s bijvoorbeeld beleggen in de AEX-index. Wat je ook kunt doen is beleggen in verschillende subcategorieën zoals bijvoorbeeld duurzaamheid. Wanneer je net begint met beleggen of wanneer je wilt gaan beginnen met beleggen is het belangrijk dat je weet wat ETF’s zijn.

Wat zijn ETF’S?

ETF staat voor: ‘Exchange Traded Fund’, maar wordt ook wel indextracker genoemd. Als je investeert in ETF kun je met een ETF alle aandelen kopen uit een index, het doel van ETF is dan ook om een beursindex zo nauwkeurig te volgen als mogelijk is. Het grote voordeel bij ETF’s is dat deze continu verhandelbaar zijn op de beurs, dit in tegenstelling tot sommige andere fondsen, en ze kennen dezelfde flexibiliteit als een aandeel.

ETF’s zijn perfect om mee te beginnen als je net begint met beleggen. Dit komt doordat ETF’s veel voordelen met zich meebrengen. De voordelen van ETF’s zijn onder andere:

  • Verschillende investeringsmogelijkheden
  • Lage investering drempel
  • Overvloedige liquiditeit
  • Lage kostenratio
  • Diversificatie

Voor zowel de passieve als actieve belegger zijn ETF’s erg populair. ETF’s bieden toegang tegen lage kosten tot een breed scala. Denk hierbij aan activaklassen, internationale markten en industriesectoren. Natuurlijk brengen ETF’s, zoals beleggen altijd doet, enkele risico’s mee.

Welke broker en welke ETF’s?

De beste broker waar je kunt beleggen is DEGIRO. Deze online broker is bekroond en wordt gebruikt door meer dan 1 miljoen beleggers. Dit aantal komt natuurlijk niet vanzelf. Dit platform wordt gebruikt in 18 landen door meer dan 1 miljoen gebruikers. Daarom wijden wij dit artikel aan de Beste ETF DEGIRO. Of je nu net begint met beleggen of al een tijdje bezig bent, de beste ETF’s weten is altijd een handig extraatje.

DEGIRO ETF’s

Omdat DEGIRO een populaire broker is, zetten wij speciaal voor jou de Beste ETF DEGIRO op een rijtje.

1. Vanguard FTSE All-World Het Fonds streeft ernaar om van de FTSE All-World Index alle prestaties te volgen. Het fonds heeft een beleggingsbenadering van passief beheer, ook wel indexering, en past deze ook toe door fysieke verwerving van effecten. De Index is gebouwd op aandelen van middelgrote en grote bedrijven die in ontwikkelde en opkomende markten aanwezig zijn.

  • Het Fonds probeert het rendement van de index te volgen. Dit gebeurt door te beleggen in een steekproef die representatief is van effecten die opgenomen zijn in de Index.
  • Om volledig belegd te blijven. Dit geldt echter niet voor buitengewone marktomstandigheden of politieke of vergelijkbare omstandigheden.

De jaarlijkse beheerkosten aangepast op de ETF-prijs: 0,22% per jaar

2. Vanguard S&P 500 Het Fonds streeft naar het volgen van het rendement van de Standard and Poor’s 500 index. Het fonds heeft een beleggingsbenadering van passief beheer, indexering, door effecten fysiek te krijgen. Deze Index bestaat uit de aandelen van de grotere bedrijven in de Verenigde Staten.

  • Het Fonds probeert om het rendement van de Index te volgen. In dezelfde verhouding als de index wordt dit geprobeerd door te beleggen in componerende effecten van de Index. Als het niet uitvoerbaar is om een gehele replicatie te krijgen wordt er door het Fonds een steekproefproductie gebruikt.
  • Volledig belegd te blijven. Dit geldt niet voor buitengewone marktomstandigheden, politieke omstandigheden, of omstandigheden die vergelijkbaar zijn

De jaarlijkse beheerkosten aangepast op de ETF-prijs: 0,07% per jaar

3. iShares MSCI World Het Fonds streeft naar het volgen van het rendement waarvan de index samengesteld is uit bedrijven van ontwikkelde landen. iShares MSCI World heeft een breed scala aan bedrijven wereldwijd. Dit scala reikt tot bedrijven in 23 ontwikkelde landen. 85% hiervan dekt de aandelen die genoteerd zijn op de beurs in elk land en wordt dan ook gebruikt als kern om op lange termijn groei te kunnen zoeken.

Jaarlijks beheerkosten aangepast op de ETF-prijs: 0,20% per jaar

4. iShares S&P 500

Het Fonds streeft naar het volgen van het rendement van een index die uit 500 large-capbedrijven bestaat uit Amerika. iShare S&P 500 heeft een scala aan Amerikaanse bedrijven die zowel groot als gevestigd zijn. Via grote Amerikaanse multinationals variëren wereldwijd de groei van bedrijven. Op de lange termijn wordt de kern als portemonnee gebruikt om groei op lange op te zoeken

De jaarlijkse beheerkosten aangepast op de ETF-prijs: 0,07% per jaar

Twijfel je tussen DEGIRO vs eToro. Als je meer wilt weten over beleggen kun je altijd terecht bij de auteurs van Beter Beleggen. Met meer dan 5 jaar beleggingservaring staan ze altijd klaar voor jou om je naar een beter rendement te helpen.

https://beter-beleggen.nl/