Cenc computers
Image default
Financieel

tips voor een beginnende belegger

Begin jij net met investeren of ben je voornemens dit te gaan doen, dan doe je er natuurlijk goed aan om te beginnen met het vergaren van zoveel mogelijk kennis. Deze kennis kun je tot je nemen door het lezen van boeken, maar ook het volgen van cursussen. Toch is het goed je zoektocht te beginnen op het internet. Bij de populaire site https://tradenkunjeleren.nl lees je alles wat jij moet weten op het gebied van investeren. Zo vertellen ze je niet alleen hoe je kunt investeren, maar ook welk platform het meest geschikt is. Kortom, een absolute aanrader dus!

Het juiste platform kiezen

Wanneer je wilt gaan beleggen, dan die je gebruik te maken van een broker. Goed is het om te kijken naar de verschillende brokers. Zo is het raadzaam om zowel de etoro review, alsook de libertex review te lezen. Zo kun je vanuit de gebruikers zelf van A tot Z lezen hoe hun ervaringen zijn en wat de voor- en nadelen van het desbetreffende platform zijn. Het kan namelijk heel goed zijn, dat wat voor de één een nadeel is, voor jou niet per sé hoeft te gelden als nadeel. Zorg er daarom dus ook voor dat je een review leest en rekening houdt met je eigen wensen.

De juiste aandelen vinden

Het vinden van winstgevende aandelen, dat wil natuurlijk iedere belegger. Toch zijn er een aantal tips die je hierbij goed kunnen helpen. Door deze tips keurig op te volgen, kun je stukken beter beoordelen of een bepaald aandeel potentie heeft ja of nee. Zorg er dus altijd voor dat je voor jezelf een beperkte selectie maakt met aandelen die jou interessant lijken, zodat je deze aandelen vervolgens een goed onder de loep kunt nemen. Is het uiteindelijk zo dat één of meerdere aandelen interessant zijn, dan kun je er voor kiezen om ze toe te voegen aan je portefeuille.