Cenc computers
Image default
Electronica en Computers

Foto’s maken met een polaroid

Foto’s maken met een polaroid

De Beste Polaroid camera iedereen is er vandaag de dag naar op zoek. Dit komt omdat de polaroid weer helemaal terug van weggeweest is. Niet alleen vanwege de nostalgie, maar vooral omdat je direct de foto uit het toestel krijgt. Dit zorgt ervoor dat je niet hoeft te wachten op het eindresultaat. Daarnaast zit er een mooi wit kader eromheen waardoor hij ook een leuke uitstraling heeft. Afhankelijk van het toestel moet je altijd iets meer naar links of rechts leunen. Het werkt namelijk niet 100% recht en dat is dus een kwestie van oefenen,

Let goed op de belichting

Bij 5top hebben wij uitgezocht waar je op kunt letten bij het maken van een foto met een polaroid. Vooral de belichting is een cruciaal punt met deze camera’s. Als er te veel licht voorkomt dan wordt de felste kleur vervaagt en het contrast wordt daardoor ook uit de foto getrokken. Wat je dus nooit moet doen met deze camera’s is tegen de zon of een lichtbron in fotograferen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of er verschillende standen zijn die je kunt gebruiken op het toestel. Deze zijn vaak speciaal zo gemaakt dat je met weinig, een beetje en normaal licht kunt fotograferen.

Waarom is een polaroid camera zo leuk?

Een foto maken met een polaroid camera is een creatief proces en dat is dan ook de charme. Vaak is het ook de uitstraling van de camera waar mensen verliefd op worden omdat ze ook in felle kleuren te krijgen zijn. Daarnaast ontwikkel je de foto direct. Je ziet dus ook meteen of er iets niet goed gegaan is en je kunt dit dan overdoen. Let alleen wel op dat het papier redelijk duur is, dus een cursus kan geen kwaad. Daarnaast kun je met deze foto’s ook een prachtige collage maken., Hier kun je de leukste momenten van familie vrienden of andere dierbaren in plaatsen.