Cenc computers
Image default
Electronica en Computers

Refurbished printers op kantoor: alles wat je moet weten

Refurbished printers zijn printers die al eerder zijn gebruikt, maar zijn opgeknapt en opnieuw op de markt gebracht. Dit kan betekenen dat de printer is gerepareerd of dat er vervangende onderdelen zijn geïnstalleerd om de printer weer functioneel te maken. De meeste gerenommeerde refurbished printer bedrijven bieden garanties op hun producten, net als nieuwe printers. Maar wat zijn de voordelen om van een refurbished printers eigenlijk en waar moet je op letten als je een refurbished printer koopt?

Voordelen van refurbished printers op kantoor

Natuurlijk kun je nieuwe kantoorprinters aanschaffen, maar dit is soms een dure en lastige keus. Wat wil je kunnen doen met de printer? Veelal is het afdrukken van enkele papieren voldoende. Een refurbished printer is hiervoor een perfecte uitkomst! Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van refurbished printers op kantoor. Een van de grootste voordelen is dat het veel kostenbesparend kan zijn, omdat de prijs van een refurbished printer aanzienlijk lager is dan die van een nieuwe printer. Daarnaast zijn refurbished printers beter voor het milieu omdat ze niet op de vuilnisbelt belanden en er minder nieuwe printers geproduceerd hoeven te worden. 

Kwaliteit van de printers

Refurbished printers zijn vaak van dezelfde kwaliteit als nieuwe printers en bieden dezelfde functies en voordelen. Ze zijn vaak onderzocht en opgeknapt indien nodig wat het voor jou als koper mogelijk maakt een goed werkende refurbished printer aan te kunnen schaffen. Ook als je op zoek bent naar een goedkope en milieuvriendelijke optie, dan is een refurbished printer een uitstekende keuze.

Waar moet je op letten bij het kopen van een refurbished printer?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kopen van een refurbished printer. Ten eerste is het belangrijk om een gerenommeerd refurbished printer bedrijf te vinden dat garanties biedt op hun producten, zoals 123zakelijk.nl. Dit zal ervoor zorgen dat je zeker weet dat je een functionele printer krijgt die aan jouw verwachtingen voldoet. Daarnaast is het cruciaal om te controleren of de printer de functies biedt die je nodig hebt voor jouw kantoorwerkzaamheden. Dit kan betekenen dat je moet controleren of de printer in staat is om dubbelzijdig af te drukken, of dat hij kan worden aangesloten op het netwerk. Tot slot is het belangrijk om de prijs van de refurbished printer te vergelijken met de prijs van een nieuwe printer. Hoewel refurbished printers doorgaans goedkoper zijn, is het belangrijk om te controleren of je niet meer betaalt dan nodig is.