Cenc computers
Image default
Electronica en Computers

Device as a service | Wat het is en hoe het werkt

Bedrijven draaien vaak op een grote verscheidenheid aan IT-apparatuur. De aanschaf van deze apparatuur neemt vaak een groot deel van het bedrijfsbudget in. Hierdoor neemt de financiële ruimte van een bedrijf af. Behalve de aanschaf van de IT-apparatuur komt ook het onderhoud en het vervangen van verouderde soft- of hardware er nog bij. Dat betekent nog meer kosten. Device as a service, ofwel DaaS, kan uitkomst bieden voor bedrijven die met hoge IT-kosten kampen. We leggen u uit wat het is en hoe het werkt. 

Wat het is 

Device as a service, ofwel DaaS, is een service waarbij je tegen een maandelijks tarief IT-apparatuur kan afnemen. Hoge aanschafprijzen voor de benodigde IT-apparatuur zijn hierdoor verleden tijd. Daarnaast is er bij de service ook volledig onderhoud, reparatie en/of installatie van de apparatuur inbegrepen. Na afloop van de looptijd heeft u de optie om te verlengen, te beëindigen of een tech-update te doen. Tevens hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele dataverwijdering , ook daar wordt gegarandeerd voor gezorgd. 

De voordelen van DaaS

In de vorige alinea heeft u al een groot gedeelte van de voordelen van devices as a service kunnen lezen. Maar dat is nog niet alles. U profiteert naast de al genoemde voordelen ook nog van het volgende:

  • Geen onverwachte kosten dankzij een vast maandelijks tarief

  • Flexibiliteit in op- en afschalen van devices

  • Altijd up to date technologie

  • Geen dure investeringkosten dankzij een vast maandelijks tarief

Voor wie is het interessant?

Bedrijven die kampen met hoge IT-kosten doen er goed aan om device as a service te overwegen. Het kostenbesparende aspect aan device as a service kan voor die bedrijven uitkomst bieden. Daarnaast is DaaS ook interessant voor bedrijven die hun IT- afdeling strategischer willen inzetten. Met DaaS wordt de IT-afdeling minder zwaar belast waardoor zij zich kunnen richten op strategische doelstellingen van het bedrijf. 

Zitten er ook nadelen aan DaaS?

U zult nu misschien denken; ‘’ziet er mooi uit, maar heeft DaaS dan helemaal geen nadelen’’?. DaaS heeft zeker ook een aantal nadelen. Zo kan het een nadeel zijn dat u geen eigenaar van de hardware bent. Wanneer uw abonnement afloopt gaan de apparaten weer terug naar de leasemaatschappij. Daarnaast kan de looptijd een nadeel zijn. U sluit namelijk een contract voor minimaal 24 maanden af. Wel is het gedurende de looptijd mogelijk om op of- af te schalen. 

Samenvatting

DaaS is een service die ideaal is voor bedrijven die kosten willen besparen op hun IT-apparatuur. Dit omdat het met DaaS mogelijk is om een vaste prijs per maand te betalen voor alle services rondom uw IT-apparatuur. Geen onverwachte kosten dus. Ook neemt DaaS het een hoop werk van de IT-afdeling weg waardoor zij zich op strategische bedrijfsdoelstellingen kunnen focussen. Bent u benieuwd naar wat DaaS voor u kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op de website van IRENT. Een gewaardeerde partij als het gaat om IT-services.