Cenc computers
Image default
Electronica en Computers

Laat uw IT opkopen! Wij leggen uit waarom!

Laat uw overtollige IT-apparatuur niet te lang liggen, voorkom verspilling door het te laten opkopen! Met dit artikel geven wij u informatie over de verkoop van uw overbodige hardware. Wij gaan dieper in op de bedrijven die IT opkopen en leggen uit waarom de verkoop voordelig is voor uw onderneming.

Waarom willen bedrijven uw IT opkopen?

Bedrijven beschikken over het algemeen over krachtige hardware, denk aan laptops, servers en desktop pc’s. Wanneer deze apparatuur niet meer aan uw eisen voldoet, zijn ze meestal nog wel geschikt voor de consument. Organisaties zoals “Circular IT Group” zijn gespecialiseerd in IT opkopen, ze kopen de apparatuur op om deze een nieuw leven te geven.

Nu denkt u misschien, “ik kan het ook zelf verkopen aan de consument.” Dat kan inderdaad, maar het geeft uw IT-afdeling extra werk. De data moet grondig gewist worden en er moet gekeken worden naar de waarde. Dit zijn werkzaamheden die uw hoogopgeleide IT-medewerkers niet graag willen doen.

Samen met de inkoper draagt u bij aan het verminderen van elektronisch afval, terwijl u beiden hieraan een geldbedrag verdient. U profiteert van de restwaarde en de inkoper verkoopt de hardware op een veilige manier door aan de consument.

Wat doet een inkoper met uw oude IT-hardware?

De inkoper stelt zichzelf de volgende twee vragen:

  1. Welke hardware kan ik opknappen en doorverkopen?

  2. Welke hardware is niet meer geschikt voor een nieuw leven?

Aan de hand van deze twee vragen wordt er een waardebepaling gedaan.

De hardware die geschikt is voor een nieuw leven wordt gereviseerd. Dit omvat: data verwijdering, kwetsbare onderdelen vervangen en reinigen. Na de voltooiing van dit proces is de hardware geschikt voor een nieuw leven bij de consument.

Als de hardware niet meer past binnen het huidige tijdperk, worden bruikbare onderdelen gerecycled en de onbruikbare onderdelen milieuvriendelijk verwerkt tot afval!

De voordelen van IT opkopen voor uw bedrijf!

Uw overbodige IT-apparaten verkopen is voordelig omdat:

  • Professionele data verwijdering: u hoeft zich geen zorgen te maken over een datalek. De inkoper is gespecialiseerd in grondige dataverwijdering. Uw oude smartphones, laptops, servers en desktops kunnen dus veilig verkocht worden.

  • Restwaarde: als de hardware in uw opslag staat verdient u er niets aan, met de dag wordt uw ongebruikte hardware minder waard. Als u de systemen toch niet gebruikt, kunt u ze maar beter verkopen en profiteren van de restwaarde.

  • Nieuwe mogelijkheden: de restwaarde kunt u investeren in nieuwe hardware, of projecten binnen uw organisatie. Het hoeft natuurlijk niet altijd een IT-project te zijn! Bovendien staat de hardware niet meer in de weg, deze ruimte kunt u opnieuw benutten voor andere taken.