Cenc computers
Industrie

Wat kun je met VR?

De technologie heeft ons veel bijzondere zaken in de wereld gebracht. De laatste jaren is het zo snel gegaan dat de gemiddelde persoon het welhaast niet meer bijhoudt. Tegenwoordig bestaat er bijvoorbeeld ook virtual reality. Dit is een bril die je op kunt zetten, waardoor je, zoals de naam al aangeeft, in een virtuele realiteit komt. Uiteraard kun je dan tegenwerpen: als je een film kijkt, een boek leest of een spel speelt, dan kom je ook terecht in een virtuele realiteit. Dat is weliswaar het geval, maar dankzij een VR-bril kun je letterlijk niets meer van de normale wereld zien en dat is het grote verschil met andere vormen van escapisme. Maar wat kun je zoal doen met VR? In dit artikel gaan wij daar dieper op in.

Spelletjes spelen

Een VR-bril kun je aan de ene kant gebruiken om leuke spelletjes te spelen. Het kan namelijk voor veel vertier zorgen. Het is namelijk zeer realistisch en dat is uiteraard iets waar je naar streeft tijdens het spelen van een spel. Dat je er echt helemaal in zit, even weg van de reguliere saaie wereld alwaar wij altijd inzitten en gewoon optimaal genieten van al het pracht en praal. Tegenwoordig zijn er heel veel leuke spelletjes die jij kunt spelen. Je kunt bijvoorbeeld ook een VR-bril combineren met een console en dat is dan echt optimaal genieten. Bovendien kun je een VR app laten maken door StickyLock voor extra vertier.

Voor trainingen

Tegenwoordig is het ook mogelijk om VR te gebruiken voor trainingen. Het is namelijk een ideale manier om bepaalde scenario’s naar voren te brengen die je in het echte leven moeilijk kunt oefenen. Met een VR-bril wordt dat dan een stuk gemakkelijker. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een pilotentraining, maar bijvoorbeeld ook bij de commando’s en er zijn nog veel meer plaatsen alwaar deze bril wordt gebruikt. Wat dat betreft is het dus een zeer nuttige manier om men te voorzien van nieuwe skills en dat is mooi meegenomen. Nieuwe technologie is natuurlijk altijd mooi, maar als je er nog wat nuttigs en educatiefs mee kan doen dan is het nog veel mooier.