Cenc computers
Image default
Industrie

Vakkundig en professioneel metaal laten walsen

Metaal wordt in veel verschillende industrieën gebruikt. Het is namelijk een veelzijdig en handig materiaal. Het is echter moeilijk om metaal in een bepaalde vorm te krijgen. Daarom kunt u het metaal laten walsen. Door metaal te laten walsen ontstaan er veel meer mogelijkheden voor de assemblage met dit materiaal. Bij Creative Production in Gemert, Noord-Brabant, kunt u vakkundig metaal laten walsen, zodat u het kunt gebruiken voor uw eindproducten.

Wat gebeurt er bij metaal walsen?

Bij het walsen van metalen platen wordt een plaat of profiel door een walsmachine gehaald. Een walsmachine bestaat uit rollen waar de metalen plaat doorheen wordt gerold. Hierdoor wordt de plaat dunner gemaakt. De dunne plaat kan vervolgens in allerlei vormen gebogen worden. Walsen wordt vaak gebruikt als techniek om metalen platen te buigen en in een bepaalde vorm te krijgen. Door het metaal dunner te maken, kan het materiaal in verschillende vormen gebogen worden.

Koudwalsen

Bij dit bedrijf kunt u metalen platen koud laten walsen. Dit betekent dat de platen niet opgewarmd worden tijdens het walsen. Door het koudwalsen worden de platen juist steviger en sterker. Hierbij kan er ook een andere textuur toegepast worden aan het materiaal. Het koudwalsen zorgt dus voor een dunne en stevige metalen plaat. Deze platen zijn voor veel doeleinden inzetbaar.

Veel verschillende diensten

Creative Production is een metaalbedrijf uit Gemert, Noord-Brabant, dat vooral werkzaam is in Zuid-Nederland. Dit metaalbedrijf biedt veel verschillende diensten aan aan bedrijven die metaal gebruiken in het productieproces. Naast walsen biedt dit bedrijf ook diensten aan zoals lassen, doornbuigen en kanten. U kunt ervoor kiezen om losse onderdelen te bestellen of om samengestelde producten te bestellen. In het laatste geval krijgt u volledige producten van de beste kwaliteit. Wanneer u metaalproducten nodig heeft in Zuid-Nederland kunt u dit bedrijf dus perfect inschakelen. Voor iedere soort opdracht kan er een gepaste oplossing gevonden worden. Door de verschillende productietechnieken is hier alles mogelijk!

https://www.creative-production.nl/