Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

Wanneer mag je kerstversiering ophangen?

Het blijft een lastige vraag, wanneer mag de kerstversiering worden opgehangen? Sommige mensen beginnen er al vroeg mee en starten vlak na de zomer rond oktober/november, andere zijn later en doen het pas na de ongeschreven regel als Sinterklaas het land uit is. 

 

Als de wintertijd ingaat, verschuift de klok één uur, het is dan ‘s avonds nog eerder donker dan normaal. Iedereen verlangt dan naar wat extra licht en sfeer in huis, daarom zetten we de kerstboom op en versieren we ons huis. Er is veel keuze in versiering en verlichting, maar de populairste is elk jaar toch de kerstboom. 

12 dagen

Er bestaat een liedje over kerst en heeft de boodschap dat je het huis pas mag versieren de dag voor kerst begint en het 12 dagen later weer moet worden weggehaald. Het gaat altijd over de 12 dagen van kerstmis. 

Dit is geen regel, iedereen mag dus zelf bepalen wanneer de kerstverlichting wordt opgehangen.

 

Het is wel handig om te versiering tijdig van zolder te halen, zo weet je snel genoeg of alle kerstverlichting het nog doet, of dat sommige producten aan vervanging te zijn.

 

Kerstversiering opruimen

Helaas moet de versiering na de kerst ook weer worden opgeruimd. Ieder huishouden doet dit op een andere manier, vaak wordt de kerstversiering na de jaarwisseling weggehaald. Vaak zien mensen 1 januari als de start van het nieuwe jaar en dus de afsluiting van de kerstperiode. Je kan het natuurlijk ook al eerder weghalen, bijvoorbeeld aan het einde van het jaar. Je kan het ook later weghalen, en eind januari.

 

Ook zijn er mensen die de kerstversiering zo leuk vinden, dat ze het het hele jaar laten hangen. Vaak is het dan niet de kerstboom die het hele jaar staat, maar eerder guirlandes of lampjes.

 

https://kerstverlichting.nl/product-categorie/verlichte_kerstbomen/pop_up_kerstboom/