Cenc computers
Image default
Woning en Tuin

Prefab, wat is dat eigenlijk?

Prefab, oftewel een pasklare woning of loods die maar uit enkele stukken bestaat en binnen no-time in elkaar wordt gezet. Het begrip ‘prefab’ wordt steeds populairder en wordt nu ook gebruikt voor andere ruimtes. Zo kun je een prefab berging laten plaatsen, een prefab poolhouse, paardenstal of tuinhuis. 

Hoe zit het?

Een prefab ruimte is een ruimte waarvan de bouw onderdelen vooraf in een fabriek gemaakt worden. De onderdelen worden vervolgens naar locatie gebracht en hier in elkaar gezet. De afwerking vindt plaats nadat de ruimte in elkaar is gezet. 

Waar de meeste prefab ruimtes voorheen gemaakt werden van hout, bestaan tegenwoordig de meeste prefab constructies uit beton. Beton heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van prefab houtbouw. Zo kan er sneller gebouwd worden, zijn de kosten lager en is de kwaliteit hoger. 

Hoe ziet het er uit? 

Een prefab ruimte kan in allerlei verschillende afwerkingen geleverd worden. Zo is het mogelijk om de ruimte af te werken middels traditioneel metselwerk of een natuurlijke hout uitstraling. Daarnaast is het ook mogelijk om de ruimte met kunststof af te werken of voor te bereiden op stucwerk. 

Niet alleen de afwerking maar ook de grootte en indeling kan op maat gemaakt worden. Wat dus ook een groot voordeel is van prefab. Samen met de prefab aanbieder ontwerp je een ruimte, die beschikt over de juiste kamers en voorzieningen voor jouw desbetreffende gebruiksdoel. Vervolgens wordt het ontwerp gemaakt en worden de onderdelen geproduceerd. Zodra dit allemaal is afgerond komen de onderdelen naar je toe, worden in elkaar gezet en wordt de ruimte afgewerkt met de door jou uitgekozen afwerking. Je ontwerp komt volledig tot leven. 

Wat kost het?

Wat een prefab ruimte precies kost is afhankelijk van verschillende factoren. De prijs wordt onder andere bepaald door:

  • De grootte

  • De complexiteit van de ruimte

  • De gewenste afwerking

  • De gewenste voorzieningen

Heb je serieuze interesse in een prefab ruimte? Vraag dan simpelweg een offerte aan bij een van de vele prefab leveranciers. Zij kunnen je gemakkelijk meer vertellen over de prijs van jouw droom ruimte.

 

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/bergingen/