Cenc computers
Image default
Mode en Kleding

Waarom je zou moeten geven om het materiaal waarvan de kleding van je kind is gemaakt

We willen allemaal dat onze kinderen er goed uitzien, maar niemand wil dat hun kind zich ongemakkelijk voelt terwijl het er goed uitziet. Helaas weten sommige ouders misschien niet dat ze zich moeten bekommeren om de materialen waarvan de kleding van hun kind is gemaakt. Dit is waarom je moet letten op de materialen waarvan de kleding van je kind is gemaakt.

Wat zijn VOC’s?

VOS, wat staat voor vluchtige organische stoffen, worden uitgestoten door veel huishoudelijke producten, waaronder verf.

Gezondheid

Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Sommige VOS kunnen misselijkheid en hoofdpijn veroorzaken bij gevoelige personen, terwijl andere verband houden met ademhalingsproblemen en kanker. Gelukkig zijn VOS-niveaus niet altijd hoog genoeg om schadelijk te zijn – en ze zijn misschien zelfs helemaal niet aanwezig.

Sommige soorten synthetische vezels zijn gevaarlijk

Uit één onderzoek bleek dat 90% van de kleding van polyestermix positief testte op nonylfenolethoxylaten (NPE’s), die gevaarlijk zijn voor de mens en kunnen uitlogen in watervoorzieningen.

Verhoogd risico

Studies hebben ook een verhoogd risico op borstkanker en astma aangetoond bij werknemers die zijn blootgesteld aan hoge niveaus van NPE’s.

Natuurlijke vezels

De oplossing? Ga voor biologisch met 100% natuurlijke vezels, of blijf bij natuurlijke vezels, zelfs als ze een blend zijn.

Thuis wassen

Voor ouders met een beperkt budget is het een goed idee om te weten welke soorten kleding en stoffen wel en niet thuis kunnen worden gewassen. De belangrijkste materialen voor het thuiswassen zijn: wol, kasjmier, katoen, linnen, zijde en andere natuurlijke vezels.

Synthetische vezels

De meeste synthetische vezels zoals polyester of acryl zijn ook goed bestand tegen thuis wassen.

Ga voor natuurlijk met katoen

In een tijd waarin katoen algemeen wordt beschouwd als een minder dan duurzame stof, vergeet je gemakkelijk hoe voordelig en kosteneffectief het kan zijn. Synthetische stoffen gaan langer mee dan katoen, maar ze hebben ook meer natuurlijke hulpbronnen nodig om te maken.

100% Katoen

en veel synthetische stoffen zijn nog steeds niet zo zacht of ademend als 100% katoen.

Kinderkleding Gouda

De beste kinderkleding wordt aangeboden online, zoals de webshop Stylonic, zij hebben de leukste aanbod Kinderkleding gouda. Je kunt de winkel fysiek bezoeken maar ook online bestellen! Daarom moeten ouders en voogden kleding kiezen die is afgestemd op de leeftijd en het geslacht van hun kind, en vooral op hoe ze willen dat hun kind eruitziet en zich voelt. Als je wilt dat je kleintje zich goed voelt in zijn of haar kleding, dan moet je met een aantal zaken rekening houden.

Haal het meeste leven uit je kleding door ze met de hand te wassen

Als het erom gaat kinderkleding schoon te maken, kan handen wassen een van de beste opties zijn om hun levensduur te verlengen.

Kleurstoffen

Het is een goed idee om elk item altijd te wassen voordat het voor het eerst wordt gedragen, aangezien de meeste kledingfabrikanten chemische afwerkingen of kleurstoffen gebruiken om de kleur van hun merk uit te breiden.

Wassen

Door met de hand te wassen, worden potentiële irriterende stoffen of andere verontreinigingen verwijderd.