Cenc computers
Image default
Vervoer en transport

Veilig op een elektrische step, hier zijn enkele tips!

Het rijden op een elektrische step is net zo verantwoordelijk als het rijden op elk ander voertuig. Daarom moet u zich altijd bewust zijn van de omstandigheden van uw woon-werkverkeer en nooit uzelf of anderen in gevaar brengen tijdens het rijden, zelfs wanneer je op de beste e steps rijdt. Wij hebben enkele gouden regels opgesteld om u te laten zien hoe u uzelf en anderen veilig kunt houden tijdens het rijden op uw elektrische step.

We veronderstellen dat je overweegt om een elektrische step aan te schaffen en je afvraagt hoe je veilig kunt rijden in deze gekke tijden. Ondanks dat de meeste elektrische steps begrensd zijn tot 25 km/h kun je met een e step 45km/h rijden, mits het model dit toelaat.

Een ander scenario kan zijn dat je al op je e-step hebt gereden en dat er wat problemen en ongemakken waren.

De laatste tijd bestaat de indruk dat de straten een hel aan het worden zijn als het gaat om elektrische scooters. Maar wat is het echte verhaal?

Wel, we moeten eerlijk zijn en toegeven dat de berijders een grote rol spelen in al die rommel. Naast hun eigen veiligheid, moeten ze ook zorgen voor de veiligheid van de voetgangers en de rest van de voertuigen op de weg.

Welke aspecten zijn er van belang?

Allereerst hangt de veiligheid op een elektrische step af van drie verschillende aspecten:

  • Bestuurder

  • Elektrische step

  • Omringende omstandigheden

Al deze aspecten hebben een verschillende mate van invloed in verschillende gelegenheden. Hier zijn enkele gouden regels die bestuurders moeten volgen, om zichzelf en anderen veilig te houden.

1. Manier van rijden

Zoals u weet, als u duizenden mensen ziet, kunt u concluderen dat er duizenden totaal verschillende persoonlijkheden zijn.

Als we het over rijstijlen hebben, is het letterlijk hetzelfde verhaal. Er zijn talloze voorbeelden van fouten die iedereen maakt en het is een nog groter wonder dat die mensen er zonder schade, verwondingen of met iets nog ergers vanaf komen.

Wat we doen in het verkeer heeft een enorme invloed op de veiligheid in het algemeen. Hier zijn de basisdingen waar je je bewust van moet zijn als je een betere forens en motorrijder wilt zijn:

  • Let op alles (niet alleen op de weg)

  • Wees voorzichtig bij het afremmen en remmen

  • Rijd met uiterste voorzichtigheid

Het wegdek waarop je rijdt kan erg lastig zijn. Er kunnen gaten in de weg zitten, misschien wat stenen, een glasscherf of iets dergelijks. Maar niet alleen de weg moet je goed in de gaten houden. Je moet ook naar de andere mensen kijken. Terwijl je vooruit kijkt, moet je tegelijkertijd een paar meter naar links en naar rechts kijken, om een botsing te voorkomen.

Als het op remmen aankomt, moet je stevig maar voorzichtig zijn. Trap niet zomaar op de rem en verwacht niet dat je onmiddellijk stopt. Op plaatsen waar je niet alles kunt zien (om de hoek van een huis), moet je afremmen en verwachten dat er iemand opduikt. Misschien zal die iemand snel en roekeloos opduiken of zal hij op een normale manier verschijnen. Hoe dan ook, je zult genoeg tijd hebben om te reageren.

Let goed op anderen en observeer hun handelingen. Als u de situatie op de juiste manier observeert, kunnen situaties als plotseling remmen en botsingen aanzienlijk worden verminderd.

2. Controleer alles

Om onze elektrische step goed te laten functioneren, moeten we alle onderdelen controleren. De technische staat van onze scooter zal zijn prestaties en ons gevoel op de weg tijdens het rijden bepalen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste onderdelen en de basis dingen die je moet implementeren om je rit veilig en gezond te laten zijn.

Banden

Als de step opblaasbare banden heeft, controleer dan de druk en eventuele schade

Als de step massieve banden heeft, kijk dan uit naar beschadigingen en losse schroeven

Rijden met een beschadigde band of bandenspanning die lager is dan aanbevolen kan gevaarlijk zijn. Als die band lek raakt, is controleverlies gegarandeerd.

Stuur instellen

Het eerste wat u doet als u in uw auto stapt, is de stoel instellen, toch? U wilt alles wat u nodig hebt in uw auto gemakkelijk kunnen bereiken, vooral het stuur.

Het moet gemakkelijk bereikbaar zijn om veilig en moeiteloos te kunnen manoeuvreren. Hetzelfde verhaal hier. Je wilt je stuur niet te laag of te hoog hebben. Het stuur instellen is echt belangrijk. Het is niet tijdrovend en het zal je een veel stabielere rit opleveren.

Algemene controle

Alle schroeven op het dek, in het stuur, wielen moeten gecontroleerd worden voor de rit.

Op dit moment controleert u alleen het batterijniveau voor elke rit, toch?

Daar ga je dan. Dat is ook een goede gewoonte die je moet ontwikkelen. Het enige wat u hoeft te doen is die gewoonte te implementeren en toe te passen op een paar andere dingen. De implementatie ervan vermindert of elimineert zelfs de kans op storingen en je krijgt een veel veiligere rit.