Cenc computers
Mode en Kleding

Waarom gaan voor duurzame kleding?

Duurzame kleding is momenteel erg trendy, maar wat zijn de voordelen van op deze manier winkelen? Er zijn genoeg redenen om weg te blijven van de grote bekende merken die je fast fashion kleding van inferieure kwaliteit verkopen, meestal gemaakt van synthetische materialen.

Bekende merken bevatten vaak mogelijk schadelijke chemische stoffen
Wist je dat er meer dan 8.000 synthetische chemicaliën worden gebruikt om de kleding te produceren die velen van ons dagelijks dragen? Er is veel onderzoek gedaan naar deze chemicaliën, en veel ervan blijken giftig en kankerverwekkend te zijn.

Sommige chemicaliën zijn er al vanaf het allereerste begin. Bij de teelt van bepaalde gewassen worden giftige bestrijdingsmiddelen gebruikt, en polyester, nylon en acryl worden gemaakt van petrochemische stoffen.

Dan zijn er nog de verschillende processen, zoals schuren, bleken, verven en afwerken. Deze processen zijn allemaal chemisch intensief, en het is bewezen dat er residuen van de chemicaliën achterblijven. Voor sommige mensen veroorzaken deze chemicaliën allergieën, uitslag, en nog erger.

Als je duurzaam wilt winkelen, zoek dan naar kledingmerken die vertellen hoe hun kleding wordt gemaakt, van de vezels tot het wassen, drogen en afwerken.

Natuurlijke vezels breken natuurlijk af en breken biologisch af
Synthetische stoffen, zoals nylon, polyester en acryl, kunnen er tussen de 20 en 200 jaar over doen om af te breken. Je bent waarschijnlijk al op de hoogte van het toenemende probleem van textielafval waarmee we nu te maken hebben. Stortplaatsen zijn overvol, en sommige merken verbranden overtollige voorraden omdat ze die nergens kunnen opslaan.

Als de kleding van je kinderen het einde van haar levensduur bereikt heeft, is het geruststellend te weten dat ze op natuurlijke wijze wordt afgebroken en biologisch afbreekbaar is. Kies daarom wanneer mogelijk altijd voor duurzame kledingmerken.