Cenc computers
Image default
Mode en Kleding

Drie tips om je werk opnieuw leuk te maken

Drie tips om je werk opnieuw leuk te maken 

Vertrek jij iedere dag met tegenzin naar kantoor? Dat is zonde, want een groot deel van je leven speelt zich immers af op het werk. Tijd om er iets aan te doen. In dit artikel hebben we drie tips voor je die je helpen om opnieuw met plezier aan het werk te gaan. En nee, je hoeft heus niet direct je baan op te zeggen. 

1. Verander niet zomaar van baan

Ben je diepongelukkig op je werk dan moet je zeker niet in je baan blijven hangen. Toch kan je best veel invloed hebben op je huidige takenpakket. Kom er eerst eens achter waarom je iedere ochtend met tegenzin naar je baan vertrekt. Komt dat omdat je het niet kan vinden met je collega’s? Of ervaar je teveel stress? Zijn de taken oninteressant of wil je graag een stap hogerop? 

Wanneer je er voor jezelf achter bent waar het aan ligt kun je kijken of er mogelijkheden zijn om het probleem aan te pakken. Plan een gesprek in met je leidinggevende en vertel waar je tegenaan loopt. Wellicht komen jullie samen tot een oplossing en hoef je niet direct op zoek naar een andere baan. Direct stoppen kan overigens vaak niet, want dat voel je meteen in je portemonnee. Wanneer je met je leidinggevende in gesprek bent geef dan niet aan dat je je werk niet leuk vindt, maar vertel dat je graag nieuwe uitdagingen aan wil gaan en vraag naar wat er zoal mogelijk is. 

2. Zet de knop om en stel doelen

Heb je een conflict met een collega of het gevoel dat je werk doet onder je niveau? Dit soort zaken hebben invloed op jouw humeur en motivatie. Ook kan de kwaliteit van je werk er onder te leiden hebben. Een oplossing hiervoor kan simpel zijn. Zet de knop om en zorg ervoor dat het eindproduct  van je werk goed is. Het is niet leuk om constant te botsen met een collega, maak er daarom het beste van en probeer van je werk te genieten. 

Om dit iets gemakkelijker te maken kan je persoonlijke doelen voor jezelf bedenken. Denk erom dat het doelen zijn die haalbaar zijn. Werk je aan een groot project? Verdeel dit dan in stukjes, zodat je zaken af kan ronden. Heb je targets? Zorg dat je boven je target uitkomt. Door doelen te stellen zorg je ervoor dat je gemotiveerd aan het werk bent. 

Vergeet niet om jezelf te belonen wanneer je je doelen haalt. Trakteer jezelf op bijvoorbeeld op een Tommy Hilfiger tas en wacht niet op de leren tas dames sale om een tas te scoren. 

3. Waardeer de leuke aspecten aan je baan 

Misschien ben je pessimistisch aangelegd, maar er zijn vast dingen die je wel leuk vindt aan je huidige werk. Gezellige collega, een wandeling maken in de lunchpauze of misschien de maandelijkse werkborrel. Focus je op de leuke dingen en pak dingen aan waarvan je energie krijgt. Over energie gesproken. Let ook op je levensstijl. Het klinkt belerend, maar wanneer je bijvoorbeeld elke dag te laat naar bed gaat en niet genoeg slaap krijgt start je de dag chagrijnig. Eet je niet goed en beweeg je onvoldoende dan voel je je sloom en absoluut niet fit. Let daarom goed op levensstijl! 

Door bovenstaande tips toe te passen zorg jij ervoor dat je iedere dag zin hebt om aan je werk te beginnen. Wacht niet af, maar pak je problemen aan.