Cenc computers
Image default
Onderwijs

Een bijzondere taal leren? Overweeg deze opties

Het leren van een nieuwe taal kan ontzettend waardevol zijn, zowel persoonlijk als professioneel. Voorbeelden van talen die steeds populairder worden om te leren, zijn Chinees en Russisch. Maar, ook het Arabisch trekt steeds meer nieuwe taalstudenten. De opties zijn eindeloos. Aan jou de keuze: wat past het best bij jou? 

 

Chinees 

Een cursus Chinees kan bijvoorbeeld handig zijn voor mensen die zaken willen doen in China of geïnteresseerd zijn in de Chinese cultuur. China is een land met een enorme economische groei en een steeds groter wordende rol in de wereldpolitiek. Door de Chinese taal te leren, kun je gemakkelijker communiceren met Chinese zakenpartners of collega’s en kun je beter begrijpen hoe de Chinese samenleving in elkaar zit. 

 

Russisch 

Een cursus Russisch kan op zijn beurt weer handig zijn voor mensen die zaken willen doen in Rusland of andere Russischsprekende landen. Rusland is een grootmacht op het gebied van energie, grondstoffen en militaire macht en heeft daarmee een belangrijke rol in de wereldpolitiek. Door de Russische taal te leren, kun je gemakkelijker contact maken met Russische zakenpartners of collega’s en kun je beter begrijpen hoe de Russische samenleving in elkaar zit. 

 

Arabisch 

Zoek je toch iets anders dan Chinees of Russisch? Een andere interessante taal om te leren is bijvoorbeeld Arabisch. Arabisch is een belangrijke taal in de Arabische wereld en wordt ook gesproken in Noord-Afrika en delen van Azië. Door Arabisch te leren, kun je gemakkelijker communiceren met Arabische zakenpartners of collega’s en kun je beter begrijpen hoe de Arabische samenlevingen in elkaar zitten. Daarnaast is het ook een belangrijke taal voor de  wereld en kan het leren van Arabisch helpen om een beter begrip te krijgen van de en de cultuur die daarmee samenhangt. 

 

Iets heel anders 

Tot slot kan ook het leren van een minder bekende taal zoals Farsi of Swahili erg waardevol zijn. Door een minder bekende taal te leren, kun je een unieke vaardigheid ontwikkelen die je onderscheidt van anderen. Daarnaast kun je door het leren van een minder bekende taal nieuwe culturen ontdekken en verbinding maken met mensen uit andere delen van de wereld.   

https://www.babel.nl/cursusoverzicht/chinees/