Cenc computers
Image default
Internet

Shopware versus Sylius: Wat is het beste e-commerce platform?

Shopware en Sylius zijn beide e-commerceplatforms die ontworpen zijn om webshops mee te bouwen en te beheren. Zowel Shopware als Sylius focust zich op realiseren van zowel mogelijk omzet, op een gebruiksvriendelijke manier voor de beheerder. Ondanks dat beide platforms veel overeenkomsten hebben, zijn er ook opzichten waarin deze van elkaar verschillen. Hierdoor kan het voor jou als webshop eigenaar interessant zijn om de één te kiezen boven de ander. In dit blog lees je meer over de verschillen, waarna jij hopelijk de juiste keuze kunt maken voor jouw webshop.

Voordelen van Shopware

Shopware is een krachtig, veelzijdig en gebruiksvriendelijk e-commerce platform dat afkomstig is uit Duitsland. De voordelen van Shopware zitten onder andere in het feit dat dit platform ontzettend veel functies en mogelijkheden biedt voor webshop eigenaren, zoals eenvoudige installatie en aanpassing van de website. Daarnaast leent dit platform zich uitstekend om meerdere webshops tegelijkertijd te beheren, met verschillende verzend- en betalingsopties. Al deze functies zorgen ervoor dat Shopware een ontzettend populair platform is, wat wordt ondersteund door een actieve gemeenschap van ontwikkelaars. Hierdoor ben je verzekerd van regelmatige updates, die het platform steeds beter laten renderen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de nieuwste versie van dit platform: Shopware 6.

Voordelen van Sylius

Sylius daarentegen is een flexibel en schaalbaar e-commerce platform dat speciaal is ontworpen voor ontwikkelaars en technische teams. Het is een open-source platform dat gemakkelijk kan worden aangepast en uitgebreid. Het biedt een scala aan integratiemogelijkheden en kan worden gebruikt om elk type e-commercewinkel te bouwen, van kleine start-ups tot grote enterprise-oplossingen. Sylius is vooral geschikt voor bedrijven die veel aanpassingen en maatwerk nodig hebben binnen hun webshops.

Het verschil in prijs tussen Shopware en Sylius

Een ander verschil tussen Shopware en Sylius, wat zich niet direct uit in de gebruiksvriendelijkheid of het gebruik van het platform, is het prijsmodel. Shopware heeft een licentiemodel waarbij gebruikers betalen voor de softwarelicentie en vervolgens extra moeten betalen voor eventuele extra functies en ondersteuning. Sylius daarentegen is open source en gratis te downloaden en te gebruiken, maar gebruikers moeten betalen voor extra functies en ondersteuning. Hierdoor kan Sylius door het toevoegen van meerdere functies een relatief duur e-commerce platform worden vergeleken met Shopware. Conclusie Kortom, Shopware en Sylius zijn beide uitstekende e-commerceplatforms met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. De keuze tussen de twee hangt af van de specifieke behoeften van uw bedrijf, budget en technische expertise. Als u op zoek bent nar een gebruiksvriendelijk platform met veel functies en ondersteuning, dan is Shopware wellicht de beste keuze. Als u daarentegen veel aanpassingen en maatwerk nodig heeft, dan is Sylius een goede optie. Houdt hierbij wel rekening met het verschil in prijs tussen de platformen. Bedenk daarom van te voren goed wat je op dit moment nodig hebt én eventueel in de toekomst.