Cenc computers
Electronica en Computers

kWh-meter aansluiten

Met een kWh-meter krijgt u inzicht in uw volledige energie verbruik. Inzicht in uw energieverbruik is een belangrijke stap om te gaan besparen op uw maandelijkse energierekening. Wij geven je in dit artikel een overzicht van de verschillende soorten kWh-meters.

Er zijn verschillende soorten kWh-meters

Een mogelijkheid is om uw kWh-meter in een stopcontact te pluggen. Vervolgens kunt u de stekker van het betreffende elektrische apparaat (laadpaal) in de meter steken. Daarnaast zijn er ook kWh-meters die in de meterkast dienen aangesloten te worden. Meestal meten deze meters het totale verbruik van het pand. Er bestaat ook een mogelijkheid om het verbruik van een specifieke lichtgroep(en) te meten. Dit wordt ook wel een DIN rail kWh-meter genoemd.

Voorbeeld: aansluiten van een elektrische laadpaal

Om u een voorbeeld te geven: een elektrische apparaat die vaak wordt aangesloten op een kWh-meter om het energieverbruik te meten is een elektrische laadpaal. Hiermee krijgt u inzicht in het energieverbruik van de laadpaal. Oftewel u ziet precies wat het opladen van een elektrische auto kost. Wilt u meer informatie over kWh-meters of een laadpaal elektrische auto kopen? Neem dan een kijkje op de website van oplaadpaal specialist Reith Power. Zij helpen je heel graag verder. 

http://reithpower.nl/laadpaal/