Als je een laptop wilt aanschaffen kan je nog wel eens schrikken van de enorm hoge prijzen. Je kan de prijs al snel drukken door te kiezen voor refurbished laptops of een tweedehands laptop. Wat is het verschil? Is dat betrouwbaar? Waar moet je op letten?

Wat is een refurbished laptop en een tweede kans laptop

Refurbished laptops is een term die gebruikt wordt bij laptops die eigenlijk een tweedehands laptop zijn. Refurbished is geen beschermde term dus hier vallen veel laptops onder. Zo is een laptop die uit de verpakking is gehaald maar nooit gebruikt net zo goed refurbished als een laptop die 3 maanden intensief is gebruikt. Een tweedenkans laptop is een laptop die eigenlijk nooit is gebruikt. Winkels verkopen deze producten dan niet meer als nieuw maar in feite zijn deze dat wel.

Zijn refurbished laptops betrouwbaar?

In principe zijn alle refurbished laptops betrouwbaar. Vaak zijn ze door ervaren mensen gecontroleerd en weer gebruiksklaar gemaakt. Het is in feite een kwestie van een betrouwbare verkoper.

Wat zijn je wensen

Voordat je een refurbished laptop koopt is het handig als je al weet wat je wil. Wat moet de laptop kunnen, welke grafische kaart moet erin zitten en hoeveel geheugen moet de laptop hebben. Dit scheelt een hoop teleurstelling als je de verkeerde laptop koopt.

Vraag naar de staat van de laptop en controleer de betrouwbaarheid van de verkoper

Het is handig als je voor de aanschaf eerst vraagt naar de staat van het product en laat dit op papier zetten. Daarnaast moet je altijd de betrouwbaarheid van de verkoper controleren. Kijk goed naar de reviews. Soms haal je de bedrijven met nep reviews er gemakkelijk tussenuit. Bijvoorbeeld allemaal reviews uit één dorp of geen enkel klein negatief berichtje.

Controleer de prijs

Voordat je de laptop aanschaft is het ook handig om te kijken wat dezelfde laptop in de winkel kost waar deze als nieuw wordt verkocht. Vergelijk de prijs van de refurbished laptop hiermee.

Check op garantie

Het allerbelangrijkste aan het kopen van een tweedehands laptop of een refurbished laptop is de garantie die je op het product krijgt. Hoe lang een bepaald product meegaat is bij een refurbished laptop moeilijk te bepalen. Het apparaat is immers opgeknapt. Vergelijk verschillende aanbieders en kies de langste garantietermijn om teleurstellingen te voorkomen.

Een laptop is een stuk goedkoper als je hem tweedehands koopt. De staat van de tweedehands laptop kan echter heel erg verschillen. Om teleurstellingen te voorkomen wordt het aangeraden om te letten op de verkoper, wat de precieze prijs is, wat jij verwacht en goed op garantie te letten.