Cenc computers
Image default
Electronica en Computers

Is een wake up light goed voor je?

De lichtwekker, die je ook wel ‘wake up light’ noemt, wint steeds meer aan populariteit. Het is niet bepaald de specialiteit van veel mensen om meteen fris en fruitig naast hun bed te staan, als het wekkertje in de ochtend afgaat. Bij een wake up light werkt dit anders. Deze wekker maakt je niet wakker door middel van een irritant en hard geluid, maar doet dit beetje bij beetje op een geleidelijke manier. Zonlicht wordt hierbij gesimuleerd in principe, waardoor je rustig en prettig wakker wordt door toenemend licht. Dit is stukken aangenamer dan de standaard wekker die helemaal losgaat als je uit bed moet stappen. Het toenemende licht geeft je biologische klokje eigenlijk een signaal dat je wakker moet worden en op moet staan. Dit heeft op den duur veel positieve effecten. Begin lekker ontspannen aan je dag met een wake up light.

Waarom kiezen voor een wake up light?

Een lichtwekker is niet voor niets behoorlijk populair. Deze wekker biedt veel voordelen. Zo gaat een wake up light seizoensgebonden depressies aan. Sombere gevoelens en depressies zijn veelgehoorde problemen gedurende de koudere wintermaanden. Het kost mensen vaak een hoop moeite om hun warme knusse nest te verlaten in de ochtend. Ook je melatonine wordt goed in evenwicht gehouden en is in balans bij gebruik van een lichtwekker. Je ochtend cortisol wordt daarnaast lekker op gang gebracht, waardoor je die liters koffie helemaal niet meer nodig hebt! Met de lichtwekker heb je nooit meer een haat-liefde verhouding zoals bij gewone wekkers het geval is. De standaard wekker zou je het allerliefst uit je raam gooien, zodra het welbekende schelle geluid afgaat. Start de ochtenden op een gezonde en effectieve manier en schaf een wake up light aan.

Een wake up light aanschaffen

Een goede lichtwekker aanschaffen doe je niet zomaar even. Het is voor jezelf goed om wat zaken in je achterhoofd te houden. Hierbij kan het helpen om eerst wat grondig onderzoek te verrichten. Je wilt een daglichtlamp die veilig is, gebruiksvriendelijk en past bij jouw situatie. Het is ten eerste belangrijk wat de mate van het lichtbereik is. De gemiddelde lichtwekker zorgt ervoor dat licht binnen zo’n 30 minuten toeneemt, totdat de wekker de hoogste helderheid heeft bereikt. Hiernaast gaat het ook om de hoeveelheid lumen, die betrekking heeft op de mate van helderheid. Als je een enorme slaapkop bent die met moeite wakker wordt, werkt een model met veel lumen het beste voor je. Verder is het fijn als je kiest voor een model zonder knipperende tijdsaanduiding. Het is het fijnste als je zelf de helderheid van de tijdsaanduiding kunt bepalen. Bovendien zijn de alarmgeluiden van belang én het model van je wekker. Kies een vorm die goed bij jou en je slaapkamer past. Wat geluiden betreft, kun je het beste voor aangename geluidjes kiezen dan allerlei heftige intense geluiden die je eerder het gevoel geven dat je je wekker kapot wilt slaan. Een lichtwekker kan dus een duurzame investering zijn voor de lange termijn. Wil je meer informatie over de wake up light kijk dan gerust even op de website van slaaponline.nl.