Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

Alles wat u moet weten over een videoconferentiecamera

Alles wat u moet weten over een videoconferentiecamera

Dat de corona pandemie veel teweeg heeft gebracht moge duidelijk zijn. Ook wanneer we kijken naar het werklandschap zien we enkele belangrijke verschuivingen. Zo zijn meer mensen vanuit huis gaan werken en dit vraagt natuurlijk ook om een andere invulling van vergaderingen. Online vergaderen via Teams, Zoom, Slack en Google Hangouts is haast niet meer weg te denken. Bent u ook op zoek naar een professionele camera om mee te vergaderen? Dan is een videoconferentiecamera, zoals de Logitech Rally Plus, wellicht een zeer goede keuze. In deze blog leest u over alles wat u moet weten over een dergelijke camera.

 

Wat is een videoconferentiecamera?

Een videoconferentiecamera wordt ook wel conferentiecamera, videoconferentiesysteem of conferencecam genoemd. Met zo’n camera kunnen beeld en geluid worden vastgelegd welke vervolgens via een pc of laptop verzonden kunnen worden naar andere deelnemers aan de vergadering die meekijken via één van eerdergenoemde vergader- en beeldbel programma’s. Een videoconferentiecamera is echter geen gewone camera zoals hieronder duidelijk zal worden.

 

Wat maakt een videoconferentiecamera anders dan een ‘normale’ camera?

Een videoconferentiecamera is ontworpen speciaal voor online vergaderingen. In tegenstelling tot een normale camera bevat een conferencecam over groothoeklenzen waarmee de hele vergaderruimte in één keer in beeld kan worden gebracht. Een standaard webcam kan slechts een beperkt deel van een ruimte in beeld brengen. De echte topklasse videoconferentiecamera’s kunnen zelfs wel 360 graden filmen. Wat een conferencecam zo speciaal maakt is dat het vaak over enkele zeer slimme en handige functies beschikt die goed van pas komen tijdens een online vergadering. Zo kan degene die aan het woord is er automatisch uit worden gepikt en in het midden van het beeldscherm worden weergeven. Dit wordt de autotrack functie genoemd.

 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een videoconferentiecamera?

Welke conferentiecamera u het beste kunt aanschaffen hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het budget, de grootte van de vergaderruimte, het aantal personen dat in beeld gebracht moet worden en de videokwaliteit. Maar u kunt ook denken aan het besturingssysteem waar de conferencecam op draait, het gebruiksgemak en de mate van beveiliging en privacy. Zo kunt u op zoek gaan naar een model dat voldoet aan al uw wensen. Videoconferentiecamera’s koopt u natuurlijk bij Beamerexpert, dé expert in beamers en dergelijke.

 

https://www.beamerexpert.nl/