Cenc computers
Image default
Electronica en Computers

Gezond werken met een ergonomische thuiswerkplek

Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn meer mensen thuis gaan werken. Werkgevers kunnen voor hun medewerkers een ergonomische thuiswerkplek inrichten. Hiermee wordt het thuiswerken een stuk comfortabeler. Het spreekwoordelijke werken aan de keukentafel is op lange termijn vaak niet de oplossing. Niet alleen is er onvoldoende rust om geconcentreerd te kunnen werken, ook levert het op den duur vaak lichamelijke klachten op. Een keukenstoel is immers een stuk minder comfortabel dan een goede bureaustoel. Ook is het vaak beter om de werkplek op een andere locatie in te richten als daar de ruimte voor is.

Laat uw medewerkers met plezier thuiswerken

Thuiswerken is niet voor iedereen ideaal. Sommigen vinden het juist wel ideaal; geen reistijd, geen files en de mogelijkheid om de werktijden deels naar eigen wens in te vullen zijn enkele voordelen. Maar voor anderen is thuiswerken verre van prettig. Kinderen die thuis zijn kunnen zorgen voor verstoring van het werkritme. Daarnaast kan het als storend worden ervaren dat een medewerker ook buiten werktijd bereikbaar is via mail of andere communicatiekanalen. Het is daarom belangrijk om goede afspraken te maken. Ook een goede ergonomische thuiswerkplek is net zo essentieel om het thuiswerken acceptabel en aantrekkelijk te maken.

Zorg voor goed meubilair op de thuiswerkplek

Wanneer u als werkgever een ergonomische thuiswerkplek voor een medewerker wilt inrichten, dan is het belangrijk om te kiezen voor goed meubilair. Een goede bureaustoel die verstelbaar is, is heel belangrijk. Maar ook een goed bureau, liefst in hoogte verstelbaar, maakt onderdeel uit van een verantwoord ingerichte werkplek. Bij Bureaustoelexpress vindt u alles wat nodig is voor het inrichten van een goede werkplek aan huis. U kunt al het benodigde meubilair in één keer bestellen en, als u wilt, direct bij de medewerker thuis laten bezorgen. Laat u indien nodig adviseren over uw keuze door een ervaren medewerker.