Cenc computers
Image default
Sport

Effectief uw bekkenbodemspieren trainen met EMS

Meestal lezen of horen we over bekkenbodemspieren trainen bij vrouwen. Dit omdat het voor vrouwen na een zwangerschap belangrijk is om deze spiergroep weer goed te trainen, omdat de bekkenbodemspieren als gevolg van de zwangerschap slapper zijn geworden. Maar ook mannen kunnen last hebben van te slappe bekkenbodemspieren en hebben er baat bij om deze spiergroep te trainen. 

Hoe slappe bekkenbodemspieren bij vrouwen in de meeste gevallen komt door zwangerschap, is dit bij mannen natuurlijk niet de oorzaak. Veel mannen weten niet eens dat ze bekkenbodemspieren hebben maar hebben deze dus wel degelijk. Bij mannen ligt de oorzaak van slappe bekkenbodemspieren bij ouderdom (hierdoor verzwakken de spieren) of psychische belasting. Zowel voor vrouwen als voor mannen is het belangrijk om de bekkenbodemspieren te trainen om hiermee incontinentie tegen te gaan. Bij mannen wordt dit zeker na een prostaatoperatie sterk aangeraden. Wanneer de bekkenbodemspier sterk is wordt de beheersing van de blaas beter.

Mannen die gezond zijn en geen klachten ervaren kunnen extra profijt hebben van het trainen van de bekkenbodemspieren. Zo zorgen sterkere spieren er bij mannen voor dat het uithoudingsvermogen samen met de partner langer wordt. Dit betekent meer plezier voor allebei en een goede relatie. Daarnaast is het trainen van de bekkenbodemspieren goed voor de romp.

Elektrische impulsen in combinatie met oefeningen maken uw spieren snel sterker

De locatie van de bekkenbodemspieren is tussen het stuitbeen en het schaambeen. Een goede, vrij makkelijke en zeer effectieve manier om deze spieren te trainen is met EMS. Dit is een training waarbij de spieren gestimuleerd worden door zachte elektrische impulsen die aangenaam aanvoelen. Door middel van elektroden bereiken de elektrische impulsen de spieren. Dit kan via zelfklevende elektrodepleisters of via elektroden die in een speciaal trainingspak verwerkt zijn. De elektroden zijn op hun beurt verbonden met een EMS apparaat, welke de elektrische impulsen afgeeft via een zelf uitgekozen trainingsprogramma.

Door de elektrische impulsen worden de spieren getraind waardoor deze sterker worden. Als extra stimulans van de spieren kunt u tijdens een trainingssessie bekkenbodem oefeningen uitvoeren. Twee eenvoudige bekkenbodem oefeningen worden beschreven op de website van Stimawell.com. Tevens kunt u bij Stimawell een EMS trainingsapparaat en verdere benodigdheden huren.

  

https://www.stimawell.com/nl-nl