Cenc computers
Image default
Electronica en Computers

Een presentatiescherm kiezen voor jouw vergaderruimte

Bij het inrichten van een vergaderruimte komt vaak meer kijken dan je misschien in eerste instantie had gedacht. Alleen al de keuze voor een passend presentatiescherm voor je vergaderruimte kan overweldigend zijn. Met de toenemende mogelijkheden, modellen en toepassingen wordt de keuze niet makkelijker gemaakt. Een presentatiescherm is een investering. Daarom is het belangrijk om je te verdiepen in de mogelijkheden zodat je aan het einde van de rit de beste keuze maakt. 

In dit artikel nemen we je mee in de verschillende soorten presentatieschermen voor vergaderruimte. Dit zijn opties die je vaker terug ziet komen. 

Presentatiescherm in vergaderruimte van de toekomst

De meeste bedrijven zijn voorzien van moderne vergaderruimte die van alle gemakken zijn voorzien. Met de schuiving dat een bedrijfspand een ontmoetingsplek wordt, verandert ook de functie van een vergaderruimte. De technologie maakt het mogelijk om ruimtes te creëren om te brainstormen, voor teamwork, actieve samenwerking en andere probleemoplossende activiteiten. Een presentatiescherm in een vergaderruimte maakt dit mogelijk. 

Het gebruik van presentatieschermen in vergaderruimte zijn verkrijgbaar in draadloze en interactieve varianten. Wel zo makkelijk als je deze op een dynamische manier in wilt zetten. Interactieve presentatieschermen dagen de deelnemers in de vergaderruimte uit om deel te nemen en tot creatieve sessies te komen. Omdat de mogelijkheden zijn toegenomen is het aan te raden voor de aanschaf van een presentatiescherm voor jouw vergaderruimte na te denken over de wensen en behoeften. Want hoe wil je dat de vergaderruimte wordt gebruikt? Voor hoeveel deelnemers moet de ruimte geschikt zijn? Pas dan kun je een weloverwogen keuze maken. 

Interactieve presentatieschermen voor samenwerkingen in kleine vergaderruimtes

Beschik je over een kleine vergaderruimte en wil je toch de ruimte zo goed mogelijk benutten? Dan wordt er een beroep gedaan op jouw creativiteit. De wat kleine vergaderruimtes zijn vaak voorzien van een interactief presentatiescherm. Dit is een groot touchscreen display. De presentatieschermen zijn draadloos en voorzien van ingebouwde software. Dat maakt het mogelijk om te samenwerken en te brainstormen. De interactieve presentatieschermen zijn ook geschikt voor grote vergaderruimtes.  

Indien mogelijk kies dan voor een interactieve variant. Niemand zit tegenwoordig te wachten op een vergadering waarbij je uren aan stuk aan het luisteren bent naar een eenzijdige presentatie. Een interactief presentatiescherm zorgt ervoor dat de productiviteit en creativiteit stijgt in je vergaderruimte. Het is met deze schermen zelfs mogelijk om via het presentatiescherm te communiceren met collega’s die niet op locatie aanwezig zijn.

Projectoren voor iedere vergaderruimte

Naast presentatieschermen is het mogelijk om te kiezen voor projectoren in de vergaderruimte. Een projector projecteert een beeld op een oppervlak. Misschien denk je dan meteen terug aan de oude projector van de middelbare school. Maar de projectoren van nu zijn niet meer te vergelijken. Projectoren zijn bijna overal te vinden, zelfs bij mensen thuis om ruimten te voorzien van de beste beeldproductie.

Een projector is wat budgetvriendelijker dan een presentatiescherm. Toch heb je te maken met uitdagingen. Bij een presentatiescherm in een vergaderruimte kun je kiezen voor een interactieve variant. Dit is bij een projector niet mogelijk. Ook moet je rekening houden met het lichtinval. Het kan dus mogelijk zijn dat een projector niet geschikt is voor jouw vergaderruimte.

 

Ongeacht welke optie je kiest. Houd het doel van de vergaderruimte in je achterhoofd bij het kiezen van de meest geschikte presentatiescherm. Op deze manier is het een echte investering en upgrade voor je vergaderruimte.

 

https://ctouch.eu/nl/presentatieschermen