Cenc computers
Image default
Kinderen

Een gezonde methode om je kind te bestraffen

Een gezonde methode om je kind te bestraffen

Kinderen vinden het leuk om te ontdekken. Na een paar dagen gaan ze op zoek naar een nieuw doel voor de dingen waarmee ze spelen. Kinderen hebben de neiging om erachter te komen wat een object nog meer kan doen buiten zijn hoofdfunctie. Het maakt hen niet uit of het zo klein is als een legoblok of zo groot als een autoped. Ze doen dit meestal gewoon om hun nieuwsgierigheid te bevredigen. Daarom maken kinderen soms per ongeluk of omdat ze onvoorzichtig zijn dingen kapot. Dingen gaan kapot als kinderen ze ook verkeerd gebruiken. Maar kinderen die dingen uit wrok breken, moeten bestraft worden. Ze kunnen objecten om verschillende redenen stuk maken. Sommigen doen het voor aandacht, anderen doen het om te intimideren. Door hen te helpen dit gedrag te reguleren en ermee om te gaan, worden ze op weg geholpen naar een gezondere houding naarmate ze ouder worden.

Voorkomen is beter dan genezen

Kinderen kennen vaak niet de echte waarde van dingen. Ze kunnen spelen met dingen die ze interessant vinden of die hun nieuwsgierigheid prikkelen zonder te beseffen hoe duur of goedkoop deze items zijn. Je zou als volwassene beter moeten weten. Elk kind gaat door een destructieve fase en het kan voor ouders dan moeilijk zijn om met hun kinderen om te gaan, vooral als ze waardevolle spullen breken. Onthoud dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Het is dus het beste om dure of belangrijke spullen voorlopig voor je kinderen verborgen te houden. Voorwerpen die de aandacht van je kind kunnen trekken, moeten ook buiten bereik worden gehouden. Dit zijn spullen van  je meest waardevolle vaas tot je teddy tote bag.

Hoe ga je om met je kind wanneer hij iets kapot maakt?

Een van je verantwoordelijkheden als ouder is om je kind voor te lichten over correct gedrag. Het is een doel dat inspanning en zorgvuldige afweging vereist. Het is nuttig om effectieve en gezonde disciplinaire tactieken te leren. Een van de meest efficiënte methoden om je kind te begrijpen, is luisteren. Kinderen laten praten voordat jij dat doet, is belangrijk voor hen om zich gehoord te voelen. Let op patronen van wangedrag en praat er dan met hen over in plaats van direct consequenties op te leggen. Je kunt dan uitleggen wat er kan gebeuren als ze zich weer misdragen. Misschien gaat het om een voorwerp zoals een goedkope kinderfiets. Praat dan voorzichtig, maar met een gevoel van autoriteit. Een probleem kan worden opgelost wanneer je vriendelijk praat en laat zien dat het je bedoeling is om het beste voor hen te willen. Kinderen moeten de verschillen tussen hun acties kennen en begrijpen wanneer ze iets verkeerd of goeds hebben gedaan. Het is dus ook belangrijk om positief gedrag te herkennen en te prijzen. Juig hun inspanningen en prestaties toe.

Wat moet je je kind niet aandoen na iets te hebben stuk gemaakt?

Om je kinderen discipline bij te brengen, moet je met hen praten en hen helpen begrijpen waarom hun gedrag ongepast is. Maar de woorden die je gebruikt en hoe je ze gebruikt, moeten zorgvuldig worden overwogen bij het bestraffen. Beschuldigen is een vorm van vernedering waardoor jongeren zich onbemind of ongewenst kunnen voelen en het weerhoudt je ervan een positieve band met hen op te bouwen. Kinderen houden er niet van om te horen wat ze moeten doen. Dus het geven van bevelen vergroot de kans op ongehoorzaamheid. Bedreigingen roepen een soortgelijke reactie op, omdat ze het kind het gevoel kunnen geven dat het bedrogen wordt en onder druk wordt gezet. Dit zal waarschijnlijk eerder woede dan positieve feedback veroorzaken.

 

Gerelateerde artikelen

De fotograaf op school van nu

Goed voorbereid met online theorie examen oefenen

Kinderspeelgoed: goed of slecht voor de opvoeding?