Cenc computers
Energie

CR 2032 batterijen; de kenmerken en toepassingen

Als jij een weegschaal, meetapparatuur, een babymonitor of speelgoed hebt en de batterijen moeten vervangen worden, dan is de kans groot dat je daar CR 2032 batterijen voor nodig hebt. Deze vallen onder de categorie knoopcel batterijen zijn bijzonder gangbaar en te krijgen bij elke batterijenwinkel, zowel online als in de winkelstraat. Je vervangt CR 2032 batterijen gemakkelijk zelf en ook de aanschaf zal je weinig geld kosten. Het is alleen belangrijk dat je de juiste batterij aanschaft. De kenmerken en de toepassingen van deze veelzijdige batterij vind je hier.

 

De kenmerken van CR 2032 batterijen

De CR 2032 batterij is een knoopcel batterij. Dat betekent dat het de vorm heeft van een knoop, dus een cirkel met een bepaalde dikte. De afmetingen lees je af aan de naam van de batterij. CR2032 batterijen hebben bijvoorbeeld een diameter van 20 millimeter en een dikte van 3,2 millimeter. Daarmee zijn ze dus vrij groot en plat. CR 2032 batterijen leveren 3V aan vermogen en dat betekent dat ze voor een groot aantal situaties in te zetten zijn. Kijk ook naar het aantal Ampère om te zien hoe lang jouw batterij mee kan gaan. Een capaciteit van 220 mWh betekent dat je een lange levensduur kunt verwachten. Er worden ook batterijen met een hogere- en een lagere capaciteit aangeboden.

 

Wat kun je met deze batterij?

Knoopcelbatterijen worden gebruikt voor apparaten die minder stroom nodig hebben. De capaciteit is laag en dat betekent dat ze in te zware apparaten snel leeg zouden raken. CR 2032 batterijen zal je daarom aantreffen in elektronische weegschalen, in meetapparatuur, in speelgoed, in babymonitors, in LED verlichting, rekenmachines en kleine zaklampen. Het is een bijzonder veelzijdige batterij die, als je een kwalitatief merk aanschaft, lang mee kan gaan.

 

Verschillende namen

Om het je wat lastiger te maken worden CR 2032 batterijen ook onder andere benamingen aangeboden. Soms zie je alleen 2032, andere keren wordt dit voorafgegaan door BR, DL of KC en weer andere keren zie je zelfs SB-T15, 5004LC of ECR2032. Dit zijn allemaal benamingen voor dezelfde batterij.

 

Kies voor kwaliteit

Bij het uitkiezen van CR 2032 batterijen is kwaliteit belangrijk. Je zult zien dat de capaciteit van de batterij bij de duurdere- en betere merken hoger is en dat betekent dat ze langer meegaan. De apparaten waar CR 2032 batterijen veel voor worden gebruikt staan niet altijd aan. Deze leg je soms weken of maanden weg om ze daarna weer opnieuw te gebruiken. Daarom is een kwalitatieve lithium batterij de beste keuze. Deze lopen niet leeg als ze een tijd stilstaan en ook niet bij temperatuurverschillen.

 

Neem de batterij mee naar de winkel

Als je zeker weet dat je met de juiste batterij naar huis gaat, dan neem je de oude batterij mee naar de winkel. Er kan nog wel eens verwarring ontstaan over de verschillende benamingen van dezelfde batterij. Een medewerker helpt je dan bij het vinden van het beste exemplaar voor jouw apparaat. Zo weet je zeker dat je altijd met de juiste batterij thuis komt. Bestel al je batterijen bij Batterijenstunter.nl.