Cenc computers
Image default
Energie

De 7 stadia van spirituele ontwikkeling

Jij bent een spiritueel wezen en je hebt ongekende vermogens die je nog niet hebt ontketent tenzij je al in het 7e stadium zit van jou spirituele groei! Aanvankelijk bewandelen de meesten hetzelfde pad, maar op bepaalde momenten heb je de keuze: of je blijft ondergedompeld in de wereld van de status quo of je verkent de pracht van je spirituele ontwikkeling. Deze keuzes kunnen zich op elk moment in je leven voordoen; de sleutel is om alert te blijven en te luisteren naar de wijsheid van je hart.

 

Stap 1: Het onschuldige jonge hertje

Hallo wereld! Je doet de eerste keer je ogen open. Onschuldig en nietswetend, kijkend en zoekend. Salperig en wenend van de honger en het verlangen naar te zogen aan de tepel van je moeder. Honger, slapen en poepen en plassen. Meer dan observeren doe je niet als de onschuldige! Dit is de staat waarin elke spirituele ziel naar terug wil. Spirituele groei is soms beseffen dat was je had in de staat van de onschuld utopischer was dan je ooit zult leven. Maar voor de meesten begint deze herinnering te vervagen als je wordt geleerd hoe je “erbij hoort” en je wordt afgeleid door de wereld om je heen. Een zeldzame enkeling slaagt erin zijn Goddelijke verbinding te behouden en geniet van spirituele grootsheid.

 

Stap 2: Angst en ego

De zuivere liefde die je tot nu toe hebt ervaren, begint te worden overschaduwd door angst en de bijbehorende emoties. Je begint je bezig te houden met zijn en wat je moet zijn. Zoekend naar identiteit en liefde. Een pijnlijk en tekenend proces voor velen.

 

Stap 3: De brul van de krachtige leeuw

In je verlangen om angst te overwinnen, creëer je succes in je leven. Je wordt opgeleid, begint een carrière en een gezin. Je wilt controle hebben om angst te elimineren. Je verzamelt dingen om je een gevoel van veiligheid te geven. RAAAUUWR! Krachtige leeuw die je bent!

 

Stap 4: Geven als moeder adelaar die haar jongen voed

In dit stadium begin je te beseffen dat er meer in het leven is dan persoonlijke macht en materieel gewin. Je vraagt je af hoe je anderen kunt helpen, hoe je de wereld om je heen kunt dienen.

Je krijgt misschien kinderen en dan besef je je pas dat het elven niet allen draait om kracht, maar ook om kwetsbaarheid en die balans is super mooi om te ervaren!

 

Stap 5: De zoekende pantsermier

Nu begin je met je regelmatige spirituele oefeningen. Het verlangen naar Verlichting groeit in je. Je beslissingen komen nu voornamelijk uit het vierde chakra, het hartcentrum.

 

Stap 6: De meester(es) van de salie!

Kosmisch Bewustzijn ontwaakt. Je geest ontwaakt volledig. Je wordt de getuige van je daden en beseft dat je de rolspeler bent in de veelheid van rollen die je speelt. De angst voor de dood lost op als je beseft dat het leven slechts een andere rol is.

 

Stap 7: De schimmige verschijning ook wel bekend als “de geest”!

Er is geen scheiding meer. Geen gever, gegeven, of geven. Geen gevoel van “ik” of “mij”, alleen een besef van Eenheid. Je leeft nog steeds “in de wereld”, maar bent niet langer “van de wereld”. Je hoort hier thuis en ook niet. Je bent moleculen en ook niks, je voelt je aanwezig, maar verloor je vermogen om te oordelen over je aanwezigheid

 

Je spirituele praktijk is Pure Vreugde. Alle chakra’s zijn open, spirituele energie stroomt vrij. Je bent nu één met alles om je heen

https://www.vianovalis.nl/cursus-spirituele-ontwikkeling/