Cenc computers
Electronica en Computers

Beste grafische kaarten 2019: De beste AMD en Nvidia GPU’s voor 1080p en 4K gaming

Beste grafische kaarten 2019 – Volledige vergelijking

Na enkele uren onderzoek onder een dertigtal modellen hebben we de 5 beste grafische kaarten van het moment geselecteerd.

Naar onze mening biedt de Nvidia GeForce RTX 2070 Super Ventus OC de beste prijs-kwaliteitverhouding. Met een Turing architectuur en Ray Tracing technologie, biedt het u snelheid en realisme, terwijl het de warmte van uw machine onder controle houdt.

Waarom ons vertrouwen?

De redactie van Selectos besteedt duizenden uren aan het onderzoeken, analyseren en vergelijken van producten om de producten te vinden die de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Geen van onze artikelen worden gesponsord. Soms ontvangen wij een commissie wanneer u een product koopt via onze links, waardoor wij ons werk kunnen financieren en tegelijkertijd volledig onpartijdig blijven. Leer er meer over.

 Hoe hebben we onze keuze gemaakt?

Een grafische kaart is een essentieel hulpmiddel voor gamers of grafisch ontwerpers die op zoek zijn naar een betrouwbare weergave van de werkelijkheid of een eerlijke weergave van beelden. Maar het aantal bestaande modellen kan tot verwarring leiden.

Dus, hier zijn enkele punten om rekening mee te houden om de ideale grafische kaart te vinden:

Resolutie: De prestaties zijn afhankelijk van de resolutie van uw scherm. Bij het afspelen met een 4K-resolutie is de frequentie van de grafische kaart dus langzamer dan bij een lagere resolutie. Voor een 4K-display is daarom een 4K-compatibele grafische kaart nodig. Alle in deze vergelijking zijn effectief in Full HD, maar sommige zijn minder effectief in 4K. Het geheugen is ook belangrijk. Hoe meer je spelletjes speelt die veeleisend zijn in termen van resolutie, hoe belangrijker het moet zijn.

  • Frequentie: Het aantal MHz bepaalt de rekensnelheid van de chip (of GPU). Chips worden vaak verbeterd om een hogere frequentie te produceren en zo betere prestaties te verkrijgen. Ook de architectuur zal in dit element een rol spelen.
  • Aansluiting: er zijn verschillende soorten poorten op de markt (HDMI, DP, DVI en VGA). Een grafische kaart moet altijd een van deze poorten hebben, maar de rest van de uitgangen moet ook in gedachten worden gehouden als u een meervoudige monitorconfiguratie wilt. De ideale oplossing is het gebruik van een DisplayPort. Controleer ook de compatibiliteit met uw monitor (grootte en interface). Houd er rekening mee dat er varianten zijn (daarom zullen we de connectoren beschrijven die overeenkomen met de productkoppeling).
  • Het koelsysteem: dit wordt gebruikt om het apparaat te koelen om oververhitting te voorkomen. Er zijn twee soorten van hen. De Blower (turbine) werkt als een blower die warme lucht uit de plaat blaast, maar heeft het nadeel dat hij meer lawaai maakt, en is vaak minder efficiënt. Het andere systeem op basis van één of meer axiaalventilatoren is over het algemeen efficiënter en stiller.
  • Energieverbruik: dit bepaalt welk voedsel u nodig heeft. Uitgedrukt in Watts, zal een krachtigere grafische kaart over het algemeen meer energie verbruiken en vice versa. Merk ook op dat het tijdens spelsessies meer verbruikt dan voor traditioneel gebruik.

Na een eerste zoektocht onder een dertigtal modellen, realiseerden we ons al snel dat twee fabrikanten zich onderscheiden en de markt monopoliseren. Dit zijn AMD en Nvidia.

Vervolgens hebben we een diepgaander onderzoek gedaan naar de grafische kaarten die we het interessantst vonden, met name dankzij de opmerkingen van internetgebruikers en specialisten uit verschillende delen van de wereld.

Zo hebben we onze selectie gemaakt van de 5 beste grafische kaarten van het moment die op de markt beschikbaar zijn.

De beste goedkope grafische kaarten

Onder de 300 €, zijn er basismodellen die niet erg efficiënt zijn in 4K, maar bevredigende prestaties bieden in Full HD.

In deze sectie hebben we twee videokaarten gevonden die zich onderscheiden door hun stille werking.

https://tevredenconsument.nl/elektronica/beste-grafische-kaarten-2019/