Cenc computers
Woningen

9 tips die jou helpen bij de schoonmaak

huis te huur

Het weer wordt beter en dat is de ideale tijd om de zomer voor te bereiden. Voor sommige mensen is dit een moeilijke klus, en niet iedereen kijkt er naar uit. We hebben 9 tips verzameld die je kunnen helpen:

1) Bepaal van tevoren wanneer u het hele huis grondig moet verzorgen

Het is verstandig om de datum van tevoren vast te leggen om te bepalen wanneer je helemaal opruimt. Blokkeer deze datum in je agenda en wees voorbereid. Zoek uit wat je nodig hebt (zoals vuilniszakken, dozen, opslagbakken, kledingzakken etc.) en zorg dat je ze in huis hebt. Kijk wanneer je naar de containerwerf kunt en zorg voor grote auto’s of trailers. Heb je hulp nodig? Vraag uw familie, vrienden en / of kennissen van tevoren om te helpen en een fijne dag verder. Geef ze iets lekkers, en dan kan opruimen leuk zijn. Controleer alle kasten in elke kamer zorgvuldig en durf dan dingen weg te gooien.

Vergeet je garderobe niet. Je hebt geen dikke truien, hoeden, sjaals en snowboots meer nodig. Tenzij u natuurlijk een skivakantie plant. Bewaar deze items in een doos en leg ze netjes opzij. U zult geen kleding dragen die u afgelopen zomer niet heeft gedragen. Zijn de kleding nog in goede staat? Dan kun je er ongetwijfeld anderen heel tevreden mee maken. Ben je echt niet vrij? Dan kunt u overwegen winterkleding vacuüm te verpakken. Dit neemt minder ruimte in beslag en is daarom niet op te lossen.

2) Zorg voor de slaapkamer

Draai de matras om en maak het kussen schoon of vervang het (indien nodig). Berg de flanellen lakens op en trek de zomerbedsprei omhoog. Verlicht de kamer door accentkleuren toe te voegen aan de accessoires.

3) Muren, plafonds, houten vloeren en leren stoelen moeten ook de aandacht trekken

Als de muur ruw is, blijft de stof gemakkelijk plakken. Gebruik een stofzuiger om stof te verwijderen. De wanden van de keuken kunnen ook erg vettig zijn, hiervoor kun je een ontvetter gebruiken. Reinig alle plafonds en werk met houten vloeren en leren stoelen.

4) Ramen

Maak de ramen van binnen en van buiten grondig schoon. Heeft u teveel kassen? Kunt u er nog steeds niet goed komen? Vraag dan iemand om het grondig te doen tegen een redelijke prijs. Doe dit niet op zonnige dagen, want dan krijg je strepen gratis.

5) Was de gordijnen

Het is een schande om vuile gordijnen achter te laten, vooral als de ramen glimmend zijn. Was deze. Ook als de gordijnen er niet vies uitzien, zul je later zien dat het wel nodig is.

6) Stofzuig het tapijt

Tapijten kunnen veel stof verzamelen, dus het is belangrijk om ze grondig schoon te maken. Allereerst kun je een stofzuiger gebruiken om veel werk te doen. Daarna kunt u het tapijt reinigen met industriële reinigers, deze zijn meestal te huur bij bouwmarkten. Voor decoratieve tapijten zoals oosterse tapijten is chemisch reinigen het beste.

7) Stof en grondig polijsten

Bedek alles, maar blokkeer het absoluut! Vergeet de details niet. Maak daarna uw huis grondig schoon.

8) Reparatie?

Bent u iets tegengekomen dat moet worden gerepareerd? Plan wanneer deze actie zal worden uitgevoerd of voltooid. Neem hiervoor contact op met het benodigde personeel.

9) Tuin en terras

Nu je de voorjaarsschoonmaak binnen hebt voltooid, kan de zomer beginnen! Geef maar toe, een glas wijn drinken op het terras en buiten dineren klinkt geweldig. Dit kan echter alleen na verzorging van de tuin en het terras. Gebruik een borstel en een mengsel van water en natriumpercarbonaat (een mild bleekmiddel) om vuil te schrobben, zoals regen of mosafzettingen. Als je in de winter geen tafels en stoelen binnen zet, let dan op tuinmeubelen.

Niet de beste baan, maar wel een heel belangrijke! Wilt u dit doen? Of is de voorjaarsschoonmaak je slechtste baan van het jaar? Wij wensen u in ieder geval veel succes!

huis te koop zwijnaarde

https://be.propenda.com