Cenc-computers

Je blijdschap kan niet op: je hebt een prachtig huis gekocht en omgebouwd naar je eigen wensen en je kan eindelijk in het huis gaan wonen. Je hebt aan alles gedacht; een mooie televisie, scheidingsbakken voor je afval, veel ramen voor het luchten van je huis. Toch zijn er stiekem nog veel dingen die je kan vergeten.

Belangrijke aspecten voor een gezond huis

Koolmonoxide

Een van de belangrijkste andere aspecten waar je ook op moet letten in je woon- of werkomgeving is koolmonoxide. Koolmonoxide is al lang een gevaarlijke stof, waarvan je niet merkt dat het in dezelfde ruimte als jou kan zijn. Het is geurloos en kleurloos en het enige effect wat mensen merken is dat ze wat slaperiger worden, met vaak hoofdpijn en misselijkheid erbij betrokken. Het gebeurt nog te vaak dat dit mensen aantast en dit kan zelfs fatale gevolgen hebben.

Schadelijke lucht en schimmels

Veel mensen vergeten vaak dat een goed ventilatiesysteem erg belangrijk is en in elk huis nodig is. Voor het voorkomen van verspreiden van vocht, schadelijke stoffen en schimmels is een ventilatiesysteem een vereiste. Het zorgt ervoor dat schadelijke lucht naar buiten wordt vervoerd, waardoor er ook minder snel schimmels zullen ontstaan. Ook wordt daarmee frisse lucht naar binnen gehaald.

Bacteriën in je water

Bij lang stilstaand water kan de kans ontstaan dat er legionellabacteriën groeien en voortplanten. Als je deze bacterie inademt kan je er ziek van worden. Er is makkelijke oplossing voor het laten wegspoelen van de legionellabacteriën. Als je een tijdje van huis bent geweest en je water heeft lang stilgestaan, moet je het water een paar minuten laten lopen voordat je het gebruikt. Daarna zijn de bacteriën weggespoeld en kan je met een gerust hard douchen en water drinken.

https://www.ventilatie.net