Cenc computers
Electronica en Computers

Welke Gaming muis moet je kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar de beste gaming muis dan merk je al snel dat het aanbod enorm is. Heb je geinvesteerd in een goede computer die geschikt is voor gaming dan is de muis natuurlijk een balngrijk onderdeel van je spel plezier. Een goede gaming muis is echt wel belangrijk en daarom is de juiste keuze belangrijk. In dit artikel zullen we helpen je een advies te geven voor een goede gaming muis.

Waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een gaming muis?

Er zijn verschillende soorten gaming muizen maar het eerste waar je op moet letten zijn de knoppen die op een muis aanwezig zijn. Gaming muizen moeten de mogelijkheid hebben om in het spel bepaalde handelingen snel uit te kunnen voeren en hiervoor zijn zogenaamde sneltoetsen erg belangrijk. Een goede gaming muis heeft voldoende mogelijkheden om deze in te programmeren. Ook profielinstellingen voor verschillende profielen die tijdens het spelen van een game worden gewisseld kunnen aan deze knoppen worden toegewezen. De muis moet ook eenvoudig aanpasbaar zijn voor de zogenaamde lift-off afstand. Deze afstand bepaald hoe snel deze wordt losgelaten en voor sommige games is dit echt belangrijk om softwarematig te kunnen aanpassen. Het gewicht van een muis is bepalend voor het spelen van je games. Zorg ervoor dat je een muis aanschaft waar je het gewicht kan aanpassen door gewichtjes waardoor het spelgevoel kan worden aangepast. De gevoeligheid wordt aangeduidt in DPI en geeft aan hoe snel de muisaanwijzer over het scherm beweegt. Een goede gaming muis heeft een breed bereik. De Polling Rate is overigens ook een belangrijke waarde en ligt bij veel gaming muizen tissen de 200 en 1250 HZ

Waar kun je goede gaming muizen kopen?

Er zijn verschillende online winkels waar je de beste gaming muizen kunt bestellen maar wellicht is het wel goed om eerst te bekijken welke muis je het beste kunt aanschaffen. Bij 10Monsters.nl vindt ja altijd een actueel aanbod van de best getest gaming muizen. Handig dus als je nog niet precies weet welke gaming muis je nu moet gaan kiezen.