Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de beste tips voor het kopen van een laptop?

 

Je bent misschien op zoek naar een nieuwe computer. Je kunt dan misschien wel een aantal tips gebruiken, zodat jij echt de computer koopt die bij je past. Daarom staan hier de 10 beste tips voor het kopen van een computer voor je geschreven. Als je op zoek bent naar een computer, heb je misschien al opgemerkt dat er veel keuze is in merken maar ook vormen tot formaten. Kun jij tussen al die laptops nog de juiste laptop vinden? Grote kans dat je daar wel een beetje hulp bij kan gebruiken. Precies, daarom kies je met onze 10 tips altijd de beste computer uit. Die past bij waarvoor jij de computer gaat gebruiken. Maar ook zorgt dat je niet te veel zal betalen voor een computer. Ga jij aan de slag met onze top 10 tips voor het kopen van een nieuwe laptop

 

 

1. Welk besturingssysteem wil je gaan gebruiken?

Het besturingssysteem is voor een groot deel bepalend wat je op een computer kunt doen. Veruit de meeste computer draaien op windows. Maar je kunt ook kiezen voor een Apple computer of Linux, een gratis opensource besturingssysteem. Welk besturingssysteem je kiest is afhankelijk van de applicaties die je wilt uitvoeren. Zo kunnen op een windows computer geen Apple applicaties worden uitgevoerd. Dat is dus goed om te weten.

2. Hoeveel intern werkgeheugen heb je nodig?

Een gemiddelde computer heeft doorgaans rond de 8 GB werkgeheugen. Dit is ruim genoeg voor taken als tekstverwerker, internetten of e-mail. Maar als jij op een computer echt zware taken wilt doen als video of fotobewerking kun je het beste kiezen voor meer werkgeheugen. Het werkgeheugen zorgt namelijk dat applicaties soepel werken. Wanneer je te weinig geheugen hebt kun je bij het uitvoeren van verschillende applicaties in de problemen komen.

3. Welke processor is het beste?

Je hebt de keuze uit veel verschillende processoren. De meest snelle processoren zijn de Intel core I7 of i9 processors. Deze bieden wanneer het nodig is meer rekenkracht. Daarmee ben je ook als het even nodig is verzekerd van voldoende rekenkracht. Wanneer je een processor wilt die zuiniger is kun je kijken naar een AMD processor. Deze zijn heel erg betrouwbaar, energiezuiniger maar ook relatief snel.

4. Hoe kies je de geschikte opslag voor gegevens?

Er zijn op dit moment twee soorten opslag. De oudere harde schijf die op dit moment ruimte bieden tot ruim 2 TB (2000 GB) opslag. Maar ook de supersnelle Solide State Drives waarmee een computer binnen enkele seconden is opgeslagen. Daarmee maak je een computer dus ook gelijk een stuk sneller. Want ook applicaties die wilt uitvoeren draaien sneller. Wil je het beste van beide? Dan kun je kiezen voor een gecombineerde opslag. Waarbij al de applicaties zoals als het besturingssysteem op de snelle harde schijf staan, waarbij de andere opslag vooral zal worden gebruikt voor gegevens opslag.

5. Is de grafische kaart sterk genoeg?

Wanneer je voornamelijk basistaken wilt uitvoeren. Waaronder het verwerken van een tekst of het schrijven van een e-mail dan wel internet vallen. Dan heb je voldoende aan een basis grafische kaart. Maar als je echt aan de slag wil met games of video bewerking, dan is het verstandiger om voor een grafische kaart van Nvidia Geforce te kiezen. Dankzij een sterke grafische kaart kun je ook zwaardere games spelen op een computer. Of het bewerken van foto en video bestanden probleemloos uitvoeren.

6. Hoe groot mag de computerkast zijn?

Er zijn veel soorten computerkasten te koop. Wanneer je er door de tijd zelf iets aan wil toevoegen, bijvoorbeeld een harde schijf is een grotere computerkast die deze ruimte bied verstandig. Maar als je daar geen behoefte aan hebt kun je ook kiezen voor een kleiner model. Een kleiner model kun je gemakkelijker naast je beeldscherm of zelfs onder het bureau plaatsen.

7. Hoeveel geluid maakt de computer?

Sommige computers maken veel geluid. Het is goed om hierop te letten bij de aankoop van een nieuwe computer. Als je een game computer koopt kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te werken met een andere soort koeling dan alleen luchtkoeling. Deze werkt doorgaans veel stiller. Het geproduceerde geluid (door koeling) is veelal afhankelijk van welke koelmethode de computer die je kiest heeft. Voor stillere koeling moet je denken aan waterkoeling.

8. Kun je zelf upgraden?

Je kunt lang niet elke computer upgraden, je moet hier bij de aankoop echt wel rekening mee houden als dat een belangrijk onderdeel van je keuze is. Je kunt dit voornamelijk zien aan het formaat van de computer. Een grotere computer kun je doorgaans zelf gemakkelijker upgraden door de aanwezigheid van de ruimte die het systeem je biedt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een extra harde schijf of het vergroten van werkgeheugen.

9. Welk merk kun je het beste kiezen?

Er zijn veel verschillende merken te koop als je op zoek bent naar een computer. Welk merk je kiest hangt vaak af van voor welk gebruik je de computer nodig hebt. De Acer is doorgaans een merk dat voor zowel de zakelijke markt als gaming zeer geschikt is. Er is bijna geen merk meer die als het over prestaties gaat achterblijft. Je hebt dus een enorme keuze in merken voor de computer die je zoekt.

10. Wat is de prijs van een computer?

De prijzen van computers zijn door de komst van laptops aanzienlijk lager geworden. Maar de prijs die je moet betalen voor een computer hangt sterk af van de specificaties die het systeem je te bieden hebt. Je hebt bijvoorbeeld computers die gemaakt zijn voor grafisch zware taken. Dan zijn die computers doorgaans prijziger. Waar een basis computer, zonder krachtige specificaties rond de 300 euro kost, betaal je voor een echte krachtpatser gemiddeld 870 euro op dit moment. Het is daarom altijd goed om naar aanbiedingen te zoeken, waardoor je al snel veel geld kunt gaan besparen op de computer die je wilt kopen. Een goede tip is om vergelijkingswebsites zo als hardwaretips.nl in de gaten te houden.

https://hardwaretips.nl