Heb jij veel last van rugpijn tijdens de zwangerschap en zou je deze pijn graag willen bestrijden zonder pijnstillende tabletten te hoeven slikken? Dat kan! Vanaf de vierde maand van je zwangerschap kan je jouw rugpijn zeer effectief behandelen met TENS.

TENS is een afkorting die staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het lichte en kleine TENS apparaat geeft zachte en veilige elektrische stroomstootjes af via elektroden pleisters op de huid. De spieren en de huid worden geprikkeld door de elektrische stroomstootjes. Door de zwakke elektrische stroom wordt de zenuwgeleiding verstoort. Door deze verstoring van de zenuwgeleiding vermindert de rugpijn tijdens de zwangerschap aanzienlijk, wordt het lichaam gestimuleerd om lichaamseigen pijnstillende stoffen aan te maken en zullen de spieren zich aangenaam ontspannen.

Een TENS behandeling kan meerdere keren per dag uitgevoerd worden. Het TENS apparaat is makkelijk te bedienen, hier heb je dan ook niemand anders voor nodig en kan je gewoon zelf wanneer jij dit wilt. Bepaal zelf de sterkte van de elektrische stroomstootjes, kies datgene dat voor jou prettig aanvoelt.

Bij MaMMaTENS staat veiligheid voorop

Wij van MaMMaTENS hebben veiligheid uiteraard voorop staan. Daarom bieden wij het TENS apparaat aan. Deze manier van pijnbestrijding is namelijk totaal veilig, zowel voor jou als voor het kindje in jouw buik. Door op deze manier jouw pijn te bestrijden heb je geen medicamenteuze methodes meer nodig, waar altijd een klein risico voor jouw ongeboren baby aan zit. Ook kan je door TENS beter ontspannen en ervaar je minder stress door pijn, wat natuurlijk zeer positief is voor de baby.

Voor de veiligheid is het belangrijk dat de elektroden pleisters alleen op de aangewezen plekken op de huid worden geplakt. Een duidelijke instructie met afbeeldingen is bijgesloten bij het TENS apparaat. Ook adviseren wij om altijd met jouw arts of verloskundige het gebruik van TENS te overleggen.

Omdat TENS een zeer effectieve en veilige vorm van pijnbestrijding is hebben veel zorgverzekeraars een vergoeding van TENS in hun pakket opgenomen. Voor meer informatie hierover kan je terecht op onze site of bij je eigen zorgverzekering.

https://www.mammatens.nl/