Cenc computers
Electronica en Computers

Wat moet je doen als je toetsenbord niets meer doet?

Als het toetsenbord van uw computer niet werkt, zijn er een paar dingen die u kunt doen – sommige relatief gemakkelijk, andere ingewikkelder. Maar hoe tijdrovend een oplossing ook is, het probleem zal uiteindelijk toch verholpen worden. Of u moet betalen om het voor elkaar te krijgen, kan afhangen van hoe snel u actie onderneemt.

Computer opnieuw opstarten

Wanneer u PC-problemen hebt, is dit het eerste wat u moet proberen voordat u problemen gaat oplossen. Start uw computer gewoon opnieuw op en misschien kunt u de problemen die u met uw toetsenbord ondervindt, verhelpen.

Het goede nieuws: u hoeft niet te betalen voor een nieuwe computer of toetsenbord. Om uw Windows 10 machine opnieuw op te starten, opent u gewoon het menu linksonderin, of druk op de Windows toets. Klik daar op Aan/uit en selecteer Opnieuw opstarten. Als u problemen hebt met uw muis en touchpad, houdt u de aan/uit-knop van uw computer een paar seconden ingedrukt. Op dat moment zal het apparaat uitschakelen.

Hardware probleem

Om een hardwareprobleem op te lossen, is het eerste wat u moet doen uw toetsenbord schoonmaken. Zet eerst de computer  uit en haal de stekker uit het stopcontact om veiligheidsredenen. Houdt vervolgens uw toetsenbord op zijn kop en schud er voorzichtig mee. Hopelijk maakt dit het vuil los dat zich onder uw toetsenbord heeft opgehoopt. U kunt natuurlijk ook proberen om het vuil of stof er tussen uit te blazen.

Als het apparaat nog steeds niet start, kan het zijn dat de batterij oververhit is geraakt. Het is een goed idee om de batterij te verwijderen en dan de stekker in het stopcontact te steken om het apparaat weer aan te zetten. Probeer eerst de batterij uit uw laptop te verwijderen en hem dan in te pluggen om hem weer aan te zetten. Soms kan dit eventuele problemen met de batterij zelf omzeilen, wat vooral nuttig is als de batterij oververhit is geraakt.

Bronnen gebruikt voor dit artikel: