Cenc-computers

In je e-sigaret zit een verdampsysteem waar in je e-liquid verdampt wordt. Dit is dus wat er gebeurt als je inhaleert en wat ervoor zorgt dat je bij het uitademen een rookwolk creëert. Er zijn vele verschillende smaken e-liquids, die je kunt bestellen bij bijvoorbeeld Smokesmarter.nl. In deze blog lees je alles over de mogelijkheden van de e-liquids. 

Wat zit er in een e-liquid?

Je weet dat het smaak geeft aan je e-liquid, maar wat is een e-liquid eigenlijk? De e-liquid is simpelweg de vloeistof waarmee je je e-sigaret vult en die ervoor zorgt dat je iets proeft en ruikt bij het vapen. De e-sigaret wordt steeds meer gebruikt en dat is ook de reden dat de overheid er steeds meer aandacht aan besteedt en strenge eisen stelt. Die eisen richten zich op het proces, de bestanddelen en de samenstelling van de e-liquids. Alles om ervoor te zorgen dat je product veilig is voor gebruik. De e-liquid bestaat uit de twee hoofdonderdelen PG en VG, waarover later meer. Daarnaast zit er gedestilleerd water in dat vermengd is met aroma’s. Je kunt ook, naar gelang je voorkeuren, nicotine toevoegen aan je e-liquid. 

Verhouding PG en VG

De beleving van het inhaleren of vapen met de e-sigaret wordt voornamelijk bepaald door de verhouding tussen PG en VG. Twee afkortingen die je waarschijnlijk niets zeggen. PG is een stofje dat ervoor zorgt dat er veel damp vrijkomt en dat je een kriebel in je keel voelt. De VG zorgt er juist voor dat je een zachtere beleving hebt en minder damp produceert. Je kunt hierbij dus zelf kijken welke verhouding je prettiger vindt en hiermee experimenteren. 

Kies je smaak

Er is dus meer dan één smaak voor je e-sigaret. Er zijn vele verschillende smaken, misschien wel te veel om uit te kiezen. De meest gekozen smaak is nog altijd de tabakssmaak, die vaak gebruikt wordt door mensen die willen minderen of stoppen met roken. De smaken zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

  • Basissmaak 

  • Fruitsmaak 

  • Mentholsmaak

  • Dessertsmaak

  • Dranksmaak

 

Jouw favoriete smaak

Je kunt dus kiezen uit vele verschillende smaken voor de e-sigaret, er zit vast ook een smaakje voor jou tussen. Bepaal zelf wat je lekker vindt en bepaal zelf de verhouding tussen de PG en VG. Wil je nou weten wat voor smaken er allemaal zijn? Kijk dan eens op de website van bijvoorbeeld Smokesmarter, daar kun je terecht voor tot wel 646 diverse smaken en kun je ook meer te weten komen over e-liquids en e-sigaretten.

 

https://www.smokesmarter.nl/