Cenc-computers

Social media is een term die iedereen kent. Er wordt door een groot percentage van onze wereldbevolking gebruik gemaakt van deze kanalen. Ieder kanaal heeft zo zijn doelgroep en daardoor is het voor bedrijven ook interessant om hier op de adverteren, alleen dan wel op het juiste kanaal!

Welke kanalen zijn er?

Welke social media kanalen zijn er? Het oudste social media kanaal dat er is, is facebook. Facebook is officieel opgericht in 2004 en vanaf 2006 openbaar gemaakt voor iedereen om hier gebruik van te maken. Daarnaast zijn de bekendste social media kanalen Instagram, Twitter, YouTube, Pinterest, Snapchat, LinkedIn en TikTok.

Waarom social media gebruiken als marketing strategie?

Het gebruiken van Social media voor je online marketing heeft op meerdere manieren effect. Het kan er voor zorgen dat je potentiele klanten bereikt, je jouw bedrijfsnaam een merk maakt, een nieuw product bekender maakt en je kan ‘door goed te onderzoeken welk kanaal het beste bij jouw bedrijf past’ heel specifiek jouw doelgroep bereiken. Heb je namelijk een wat oudere doelgroep, vooral man, met wat meer centjes en mensen die ondernemer zijn of zijn geweest; dan kan je hier heel specifiek naar sturen met facebook.

Buiten dat je potentiele klanten kan bereiken; heeft het ook een zeer positief effect voor je website als je gebruik maakt van zoekmachine marketing.

Wat is het effect van Social Media marketing op zoekmachine marketing?

Hoger in google komen doe je door rekening te houden met veel verschillende factoren en één daarvan is zoveel mogelijk bezoekers op je website ontvangen! Wordt jouw website veel bezocht; dan ziet google dat jouw website belangrijk is en daardoor gaat je autoriteit omhoog en geeft dit een positief effect op je vindbaarheid. Je kan dus hoger komen in Google door jouw social media erop in te stellen dat er door wordt geklikt naar de website. Hiermee alleen ga je het natuurlijk niet redden, maar draagt zeker positief bij aan je positionering.

Kan je social media marketing zelf?

Zeker is het mogelijk om Social Media marketing zelf uit te voeren, alleen als je dit zelf wilt aanleren kost dit heel veel tijd. Mocht je de behoefte hebben om dit aan te leren dan kan je ook een online marketing bedrijf inschakelen op basis van advies en consult.

https://allinone-media.nl