Cenc computers
Image default
Electronica en Computers

Voordelen van een refurbished laptop

Bent u op zoek naar een krachtige laptop voor een lagere prijs?

Tegenwoordig is een laptop bijna onmisbaar te noemen voor veel mensen. Voor onder andere universiteiten en hogescholen is steeds vaker een laptop vereist, om nog niet te beginnen over kantoren en andere werkgevers waarvan de medewerkers een laptop moeten hebben. En niet iedereen heeft het geld om een dure, nieuwe laptop te kopen. Wat is dan een geschikte oplossing voor hen die een goede, maar goedkope laptop nodig hebben?

Een refurbished laptop kan voor u een oplossing zijn!

Wat is een refurbished laptop?

Een refurbished laptop heeft twee kenmerken; hij is al eerder gebruikt, en hij is grondig gereinigd, gecontroleerd op schade en waar nodig gerepareerd, voor hij weer de winkel in gaat. Dat gebeurt allemaal niet bij een tweedehands laptop kopen.

Bij een tweedehands laptop die u via een online markt koopt, is er meestal helemaal niets gebeurd aan de aangeboden laptop. Het komt zelfs vaak voor dat iemand zijn of haar zolder opruimt en per toeval een oude werk laptop terug vindt, die hij of zij niet meer nodig heeft. Helaas voor deze laptops kan er zo veel stof op ontstaan, dat schade alleen kan worden voorkomen door de laptop van binnen en van buiten te reinigen. Ook is het verwijderen van de data op de harde schijf van een tweedehands laptop eigenlijk niet genoeg. Bij het verkeerd wissen van de data van een harde schijf, kunnen er privacy problemen ontstaan bij uw aankoop. De snelheid van uw nieuwe laptop kan ook in het geding komen als de harde schijf of SSD niet volledig is gereset.

Een goede refurbished laptop komt ook altijd met een langdurige garantie. Daarnaast weet u zeker dat de laptop uitgebreid is nagekeken, getest en gereinigd, opdat alle onderdelen optimaal werken en niet binnen een paar weken al mankementen gaan vertonen.

Waarom refurbished laptops?

Er zijn een aantal dingen te zeggen voor het kopen van een refurbished laptop.

Het grote voordeel ten opzichte van nieuw gekochte laptops, is uiteraard de prijs. Een refurbished laptop wordt voor een lagere prijs ingekocht, en vervolgens weer in nieuwstaat gebracht door het reparatieteam.

Ook vergeleken met tweedehands laptops zijn de voordelen van een refurbished laptop doorslaggevend. Een refurbished laptop wordt namelijk gecontroleerd op schade, gerepareerd en dan getest, voor hij de winkel uit gaat. Bij een tweedehands laptop wordt vaak alleen de data op de harde schijf verwijderd. Verder wordt er niet gekeken naar mogelijk schade, en eventuele defecten van de laptop. Dit uitgebreide proces om te garanderen dat de laptop goed werkt, zorgt er voor dat u niet bang hoeft te zijn voor een miskoop. In tegenstelling tot bij refurbished laptops, bieden tweedehands verkopers meestal geen garantie, en zijn ze dus ook niet gecontroleerd voor de verkoop. Het komt helaas wel eens voor dat een tweedehands aankoop niet meer goed werkt, waardoor u als koper machteloos staat. Een ingewikkeld product zoals een laptop kopen zonder garantie, is nooit een goed idee. Een apparaat als een laptop of computer zit zeer ingewikkeld in elkaar, waardoor er ook ontzettend makkelijk iets fout kan gaan. Als u de laptop dan heeft gekocht zonder verzekering of garantie bij de verkoper, kunt u helaas geen beroep doen op hun service. Reparaties zijn dan erg duur, als ze überhaupt nog mogelijk zijn.

Verder is het voordeel wanneer u bij een professionele aanbieder van refurbished laptops uw laptop koopt, dat het vaak ook mogelijk is de laptop acteraf te betalen.

Kies voor een duurzame laptop

Daarnaast zijn refurbished laptops ook erg goed voor het milieu. Door een refurbished laptop te kopen hoeft er namelijk geen nieuwe batterij gemaakt te worden, wat erg voordelig is voor het milieu en klimaat. Bepaalde computer onderdelen worden steeds lastiger te verkrijgen. Hierdoor stijgen de prijzen van computers en de onderdelen die ze nodig hebben. Een refurbished laptop kopen zorgt voor een positieve impact op deze prijzen, zodat niet alleen u voordeliger uit bent, maar ook anderen die een nieuwe laptop willen kopen.

Een refurbished laptop kopen, daar helpt u niet alleen uzelf mee, maar ook onze wereld!