Cenc computers
Marketing

Online ondernemen? Registreer eerst een domeinnaam

Vandaag de dag is het een stuk populairder om je geld online te verdienen. Dit kun je bereiken door een succesvolle online onderneming op te zetten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar totaal niet onmogelijk. Er zijn genoeg filmpjes online te vinden van mensen die je kunnen trainen hoe je een goedlopende online onderneming opzet. Het belangrijkste is dat je in ieder geval een professionele website of webshop ontwerpt, waardoor jij je van je concurrentie kunt onderscheiden. Begin bij het begin en zorg ervoor dat je eerst je domeinnaam registreert. In deze blog lees je hoe je de perfecte domeinnaam uitkiest en hoe je hem vervolgens kunt registreren.

Hoe kom je aan de perfecte domeinnaam?

Wanneer je een website of webshop online wil zetten om jouw product of dienst mee te gaan verkopen, moet je natuurlijk wel een passende naam hebben. Een domeinnaam is de naam van je website. Mensen dienen de domeinnaam in te typen, voordat zij bij jouw website of webshop uitkomen. Vandaar dat de naam niet te ingewikkeld moet zijn, omdat mensen ‘m makkelijk onthouden en geen typefouten maken.

Je kunt voor je domeinnaam het best voor de naam van je onderneming of merk kiezen. De domeinnaam checken, is de volgende stap. Je kunt de domeinnaam namelijk alleen registreren op het moment dat de naam nog niet door iemand anders in gebruik is.

Op welke manier kun jij je gewenste domeinnaam registreren?

Wil jij je domeinnaam registeren? Dan is het belangrijk dat je eerst bent nagegaan of de domeinnaam die je in je hoofd hebt, nog wel beschikbaar is. Ja? Fijn, dan kun je een makkelijk stappenplan volgen om je domeinnaam te registreren, zodat andere personen er niet mee aan de haal kunnen gaan. Een domeinnaam registreren is niet moeilijk. Je kunt dit via verschillende websites voor jezelf regelen. Het is in ieder geval belangrijk dat je al je gegevens aanlevert. Is het een zakelijke domeinnaam? Koppel de domeinnaam dan aan de gegevens van je bedrijf.

Is alles naar waarheid ingevuld? Het duurt even voordat je aanvraag is verwerkt, maar je krijgt hier altijd bericht van per mail. Dus zorg dat je het juiste e-mailadres tijdens de registratie invult. Ga je verhuizen of zijn er andere belangrijke wijzigingen? Geef die dan op tijd door.