Cenc computers
Image default
Particuliere dienstverlening

De ideale telefoon kopen: hoe kies ik de juiste smartphone?

Welke telefoon past bij jou? Ben je op zoek naar een krachtige smartphone met een groot scherm, een geweldige camera en een snelle processor, of een simpele en goedkope telefoon waarmee je alleen kunt bellen? Voor iedereen is er een telefoon naar keuze. Daarnaast kun je je telefoon als los apparaat kopen, met sim-only abonnement of een mobiel abonnement. Deze blog gaat over de verschillende mogelijkheden van het kopen van een nieuwe telefoon. 

Losse telefoon kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone zonder abonnement? Smartphones zijn er in verschillende prijsklassen, van budget tot high-end, van klein tot groot, en er zijn veel opties. Over het algemeen geldt: hoe duurder de smartphone, hoe veelzijdiger deze is. Als je een losse telefoon wil kopen, kan je het bestetelefoons vergelijken op dealmobiel. Daarvoor is het verstandig om van tevoren een aantal zaken op een rijtje te zetten. Je hebt bijvoorbeeld opties qua besturingssysteem, maar ook welke specificaties bij jouw wensen passen.

Tip: Als je een telefoon wil die je budget te boven gaat, kun je kijken of er een “goedkopere variant” van de telefoon in kwestie is. De iPhone 12 heeft bijvoorbeeld ook de iPhone 12 mini voor mensen met een lager budget. Een ander voorbeeld is de Samsung Galaxy S20. Meestal betaal je voor deze smartphone de hoofprijs, maar Samsung heeft ook een goedkopere versies op de markt. Door de Samsung Galaxy S20 FE te kopen, bespaar je jezelf vele geld en lever je op kwaliteit weinig in.

Sim-only

Met een sim only-abonnement betaal je elke maand een vast bedrag voor internet, belminuten en sms’jes. Deze samenstelling van internet (aantal MB’s) en belminuten noem je een bundel. Hoe meer MB’s en belminuten je afneemt, hoe duurder de maandelijkse bundel wordt. Je kunt bij een aanbieder kiezen wat voor sim only-bundel bij je past, op basis van jouw wensen. Meestal kun je dit abonnement later wijzigen als je meer of minder gebruikt.

Telefoonabonnement

Hoe duurder het toestel en hoe hoger de bundel, hoe hoger ook je maandelijkse kosten zijn. Je sluit vaak een abonnement voor 1 of 2 jaar af, tenzij je tegen een meerprijs kiest voor een maandelijks opzegbaar abonnement.  Het is slim om telefoonabonnementen te vergelijken van verschillende mobiele providers! Elke provider kent namelijk haar eigen voorwaarden en je wil natuurlijk het abonnement die het beste bij jou past en daarbij niet onnodig veel betalen. Door telefoonabonnementen te vergelijken op mobieldeal.nl, vind je snel en gemakkelijk een aanbieding die bij jouw wensen past.