Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

De grootste voordelen van een houtkachel op een rij

De grootste voordelen van een houtkachel op een rij

Bij Haardenexpert koopt u prachtige, design houtkachels helemaal afgestemd op jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Maar voor welk type houtkachel moet je nu kiezen? Wij snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze. Helemaal afgestemd op jouw mogelijkheden wensen en voorkeuren. In dit blog vertellen wij jou dan ook graag alles over de houthaard, zoals de voordelen van een houtkachel en waar je op moet letten bij het kopen van een houtkachel.

Sfeer en gezelligheid

In tegenstelling tot een gashaard of elektrische haard zorgt een houthaard voor veel meer sfeer en gezelligheid. Hoe? Het vuur van een houtkachel is ongeëvenaard. Het knisperende vuur, de heerlijke warmte, het prachtige vlammenspel. Kortom genoeg om van te kunnen genieten. Niets levert dan ook meer sfeer, gezelligheid en saamhorigheid op dan het vuurtje van een houtkachel. Kortom, een houtkachel binnen plaatsen is een unieke ervaring dat elk interieur sfeer geeft.

Hoger rendement

De houtkachel voor binnen haalt tegenwoordig een veel hoger rendement dan de houtkachels of open haarden van vroeger. Veel mensen veronderstellen nog steeds dat er veel warmte rechtstreeks via de schoorsteen naar buiten gaat en daardoor het rendement minimaal is. Echter niets is minder waar, de houtkachel van nu is qua rendement vele malen verbeterd ten opzichte van oudere houthaarden. Bij een goed geïsoleerde woning kan een houtkachel zelfs teveel warmte produceren, het is daarom van groot belang dat er bij aanschaf van een houtkachel wordt gekeken naar de hoogte van het vermogen en het rendement.

Vermogen

Houtkachels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar met een hoog en laag rendement. Dat betekent dat wanneer je een laag rendement hebt, je veel meer geld kwijt bent qua stoken, omdat je dan bijvoorbeeld om de 5 min een nieuw blok hout er in moet leggen, terwijl je met een hoog rendement een half uur met een blok hout doet. Houtkachels voor binnen hebben een grote variatie aan vermogens. Het vermogen wordt altijd aangegeven in kW. Hoe hoger het getal hoe meer vermogen. Het maximale vermogen is rond de 12kW.

Haardenexpert.nl

Haardenexpert is een landelijk werkend haarden- en kachelbedrijf die gashaarden, houtkachels, elektrische haarden en pelletkachels levert in Nederland en België. Door hun deskundigheid en ervaring zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste haardenzaken van Nederland. Bij hun heb je dan ook altijd de scherpste deal. Wil je meer informatie of één of meerdere houtkachels kopen? Neem dan contact op met een van de haardenexperts. Zij staan iedere dag voor jou klaar om je te helpen de juiste keuze te maken.

https://www.haardenexpert.nl/