Cenc computers
Vakantie

Beleef Schotland, voel Schotland: ga naar een glamping

Iedereen die in Schotland is geweest is enthousiast. En écht niet alleen vanwege de wereldberoemde whisky of boomstamwerpende mannen in kilt. Vooral de natuur maakt grote indruk. De enorme uitgestrekte ruimte, de ruige berglandschappen, de peilloos diepe lochs (inclusief mogelijke prehistorische monsters). Schotland is een land dat een onuitwisbare indruk achterlaat.

Ook de steden doen het goed bij reizigers, vooral Edinburgh met haar rijke historie en het nachtleven van Glasgow geven Schotland een ijzersterke reputatie als vakantieland. Schotland is een land waar je niet even doorheen reist. Het is een land dat in je bloed kruipt. Een land dat je helemaal en volledig moet beleven en voelen.

De beste manier om dit te bereiken is wat ons betreft glamping. Mocht je niet bekend zijn met dit begrip, glamping staat voor glamorous camping. Je zou het kunnen zien als de perfecte mix tussen kamperen en een klein hotelletje.

Bij Glamping in Schotland verblijf je in een volledig ingerichte safaritent op een speciale plek. Je hoeft de tent niet zelf op te zetten, want hij staat al helemaal voor je klaar wanneer je aankomt. De safaritent is van robuust materiaal, met stevig zeildoek waardoor je zelfs bij een hevige regenstorm heerlijk beschut zit. Je hebt de beschikking over een keuken waar je op een houtkachel heerlijk kunt werken aan je slow cooking skills. Verder slaap je in comfortabele bedden en is de tent helemaal gemeubileerd. Er is zelfs privé sanitair (en soms zelfs een hottub!). Als dat geen luxe kampeervakantie is? Kamperen op deze manier is eigenlijk altijd al een genot, maar de tent is niet eens het mooiste aan glamping in Schotland. De hoofdrol is zonder enige twijfel weggelegd voor de immens prachtige omgeving. Prachtige kastelen en oude landgoederen liggen her en der verspreid in het landschap, waar meer dieren leven dan mensen. Goede kans dat je herten, fazanten en buizerds spot. En, voor de vissers onder ons, de rivier krioelt van de zalm en forel. Neem jij de vangst mee naar huis, om te koken op dat houtvuurtje? Wow, wat een land.

Als jij Schotland echt wilt leren kennen, dan is dit dé vakantie accommodatie voor jou.

https://glampings.nl/schotland