Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

Welke bloem past bij jou?

In april en mei staat de buitenwereld in bloei en dat is heerlijk om te zien. Na de donkere wintermaanden duiken alle kleuren weer op en opeens is de wereld extra mooi. Al dat moois kan ook groeien in jouw tuin of natuurlijk in de plantenbakken op je balkon. De keuzes die je hierin maakt, zeggen iets over jou. Wat ga jij daar planten? 

Roos
Rozen zijn prachtige bloemen, heel kwetsbaar en mooi. Voor een goed bloeiende roos moet je moeite doen. De bloem groeit het best in een voedingsrijke bodem. Tijdens de bloeiperiode heeft een roos extra veel verzorging nodig omdat de bloei veel energie kost. Het is daarom aan te raden om een rozenstruik in het voorjaar van extra voeding te voorzien. 

Madelief
Madeliefjes zie je overal en ze vrolijken ieder grasveld op. De veldbloem is alles behalve uniek maar juist hun grote aanwezigheid maakt het beeld zo gezellig. Ze bloeien het mooist op een zonnige tot half-beschaduwde standplaats. De grond waar ze in staan moet voedselrijk zijn, niet te snel uitdrogen en bevat bij voorkeur wat leem. Bij droogte kunnen de madeliefjes wat extra water gebruiken. 

Sneeuwklokje
Ze zijn het eerste signaal dat de winter op zijn einde begint te komen. Sneeuwklokjes geven hoop. Ook al is een witte winter prachtig, het ontluiken van de lente laat niemand onberoerd. Sneeuwklokjes kunnen goed ontkiemen als de grond waar ze in staan niet te droog is. Ook in de zomer hebben ze bij droogte flink behoefte aan water. 

Klaproos
Met hun naamgenoten hebben klaprozen gemeen dat het kwetsbare bloemen zijn. Klaprozen groeien in het wild echter veel makkelijker dan rozen. De felle rode kleur steekt prachtig af tegen de groene zomerse velden en vaak worden ook snelwegen van de zijkant opgevrolijkt door een klaprozenveld. Bij hevige warmte wordt een klaproos wel blij van een beetje extra water. Verder zorgt deze bloem met gemak voor zichzelf.

Paardenbloem
Deze is bloem is niet kapot te krijgen, zo kranig als een paard. Niet voor niets eten paarden met smaak de gele kopjes van deze bloemen op. De paardenbloem heeft heel weinig zorg nodig en kan zelfs wortel schieten tussen steen of beton. Soms wordt de bloem gezien als onkruid maar onthoud: iets is pas onkruid als je het niet hebben wil. 

Welke bloem mag jouw tuin of balkon verblijden met kleur?

 

 

https://www.tuinvoordeel.eu/