Cenc computers
Image default
Bedrijven

Wat zijn de belangrijkste voordelen van AGV's voor bedrijven?

Interne bedrijfslogistiek is een cruciaal onderdeel van elk bedrijf. Het omvat de planning, uitvoering en beheersing van de goederenstroom binnen een bedrijf. Een belangrijke ontwikkeling op het gebied van interne bedrijfslogistiek is de inzet van geautomatiseerd vervoer: AGV (Automated Guided Vehicles).

Wat is AGV? 

 

Dit houdt in dat het vervoer van goederen binnen een bedrijf wordt uitgevoerd door robots of geautomatiseerde voertuigen in plaats van menselijke werknemers. Wat zijn de voordelen van geautomatiseerd vervoer binnen de interne bedrijfslogistiek?

Efficiënt en altijd inzetbaar

Een van de belangrijkste voordelen van AGV’s is de verbetering van de efficiëntie en snelheid van de goederenstroom. Geautomatiseerde voertuigen kunnen sneller en nauwkeuriger werken dan menselijke werknemers. Ze zijn geprogrammeerd om de snelste en meest efficiënte route te kiezen, waardoor de doorlooptijd van de goederenstroom wordt verkort. Bovendien zijn geautomatiseerde voertuigen in staat om 24/7 te werken, wat zorgt voor een hogere productiviteit.

Minder fouten dankzij AGV

Een ander voordeel van geautomatiseerd vervoer is de vermindering van het aantal fouten en beschadigingen. Werknemers kunnen fouten maken tijdens het transport van goederen, zoals verkeerde of beschadigde items. Geautomatiseerde voertuigen, zoals geautomatiseerde pallet jack’s, zijn echter uitgerust met geavanceerde sensoren en technologieën die zorgen voor nauwkeurige en veilige verplaatsing van goederen. Dit vermindert het aantal beschadigde of verkeerde items en zorgt voor een betere klanttevredenheid.

Daarnaast zorgt geautomatiseerd vervoer voor kostenbesparing. Hoewel de aanschafkosten van AGV’s hoog zijn, zorgen ze op lange termijn voor aanzienlijke besparingen op personeelskosten. Bovendien zijn geautomatiseerde voertuigen efficiënter in het gebruik van brandstof en energie, wat resulteert in een lagere operationele kost. AGV’s zullen echter niet zonder de aanwezigheid van een werknemer opereren; er is dus altijd iemand bij aanwezig.

Tot slot

AGV’s zorgen voor meer flexibiliteit en schaalbaarheid. Geautomatiseerde voertuigen kunnen gemakkelijk worden geprogrammeerd en aangepast aan veranderende bedrijfsbehoeften. Ze kunnen bijvoorbeeld worden aangepast aan verschillende soorten goederen. 

https://www.kumatech.nl/