Cenc computers
Auto’s en Motoren

Waarom een GPS Tracker?

Een GPS tracker beschikt over meerdere functionaliteiten en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. In dit artikel beschrijven we de verschillen in GPS trackers en waarom je voor een GPS tracker moet kiezen.

 

Wat is een GPS Tracker?

Een GPS tracker is een track en trace systeem waarmee u Europees of wereldwijd objecten kunt traceren. Denk bijvoorbeeld aan auto’s, motoren, boten, containers, materieel, machines, trailers of andere (bedrijfs)objecten. De GPS tracker meet een locatie met GPS (via satellieten) en stuurt de locatie door via GPRS, zodat u de locatie altijd kunt zien via een smartphone app of computer.

 

Voordelen van een GPS Tracker

Uiteraard geeft een GPS tracker locaties door van het object waarin de tracker is gemonteerd. Maar daarnaast heeft een GPS tracker tal van andere functionaliteiten.

  • Bekijk de geschiedenis van de GPS tracker, zodat u de exact gereden route kunt zien.
  • Ontvang diefstalmeldingen op het moment dat het object wordt gestolen.
  • Ontvang sabotagemeldingen wanneer de stroomtoevoer wordt losgekoppeld.
  • Ontvang meldingen wanneer het object buiten de ingestelde veiligheidszone komt.
  • Een GPS tracker kan ook gebruikt worden voor kilometer- uren- en rittenregistratie.

 

Verschil in GPS Trackers

Er wordt onderscheid gemaakt in een track en trace systeem met voedingsspanning en een track en trace systeem zonder voedingsspanning.

 

GPS tracker met voedingsspanning

De TrackJack OTM 3 is de geschikte GPS tracker voor het traceren van (bedrijfs)objecten met voedingsspanning, zoals auto’s, bussen en aangedreven materieel. Het track en trace systeem stuurt afhankelijk van uw wensen 2 tot meerdere keren per dag een locatie door. Tevens ontvangt u meldingen van sabotage en diefstal.

 

GPS tracker zonder voedingsspanning

De TrackJack Endurance is de geschikte GPS tracker voor het traceren van containers, materieel, aanhangers en (bedrijfs)objecten zonder accu of voedingsspanning. Deze GPS tracker heeft een interne batterij die tot 5 jaar mee gaat zonder op te laden.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/