Het beoefenen van sneeuwsporten kan de meest opwindende activiteit zijn waar iedereen van kan genieten, maar het kan ook vol risico’s zitten. Op de koop toe is het zeker mogelijk om veilig te blijven terwijl je volop geniet van de activiteit, maar alleen als je rekening houdt met enkele vitale herinneringen. Hieronder volgen vier van de belangrijkste tips met betrekking tot de wintersportactiviteiten.

Waarom moet je bepaalde grenzen bij wintersportactiviteiten respecteren?

Met de hoge snelheid van het langlauftraject is het heel gemakkelijk om de onwillige deelnemer aan een ongeval te worden, of er zelf een te veroorzaken. Degenen die de regels negeren vormen niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar ook voor anderen. Bij het skiën, bijvoorbeeld, als je grenstouwen ziet, moet je waarderen waar ze voor staan; door het negeren van deze grenzen alleen voor ‘de sensatie ervan’, kun je heel goed in een of ander extreem gevaarlijk terrein terechtkomen. Meestal geven dergelijke grenstouwen of borden aan wat de skipatrouilleurs hebben geïdentificeerd als onveilige hellingen of gevaarlijke, door de wind opgeblazen gebieden. Het respecteren van de grenzen kan de sensatie beperken, maar het houdt u ook veilig om nog een dag van uw vakantie te genieten!

Draag goede beschermingsmiddelen. Waarom is dit van belang?

Het dragen van helmen tijdens het beoefenen van een sneeuwsport is geen modeverschijnsel – deze actie redt levens. Zonder angstvallig te zijn of de geesten te temperen, is het belangrijk om te weten dat hersenletsel – een belangrijke oorzaak van invaliditeit of overlijden – kan optreden bij het beoefenen van een sport. Hoewel dergelijke blessures het vaakst voorkomen bij hoge snelheden, ongeacht of u op een beginnerspiste of een tussenpiste skiet, zorg er dan voor dat u altijd een helm draagt.

Probeer de omgeving te lezen. Waarom kan dit helpen?

Bij het skiën of het tonen van boarding – vooral als u voor het eerst op een bepaalde piste bent – moet u leren om de voorwaarden in acht te nemen. Het lawinegevaar is bijvoorbeeld een gevaar tijdens en direct na sneeuwval, en hellingen die 30 graden of meer zijn, kunnen ook het risico op een lawine vergroten. Hoewel de beheerders van de wintersportplaats en de skipatrouilleurs de skiërs veilig houden door het plaatsen van borden en verbale waarschuwingen, is het toch altijd verstandig om alert en waakzaam te zijn als het gaat om uw eigen veiligheid.

Proactief leren vallen is belangrijk voor blessures

Hou jezelf niet voor de gek; je zult op een bepaald moment vallen of je neemt eender welke vorm van wintersport aan. Leren om “proactief te vallen” klinkt misschien in strijd met het gezond verstand, maar de waarheid is dat het leren vallen op de juiste manier je kan helpen om blessures te voorkomen terwijl je aan elke vorm van sneeuwsport doet. Bekijk het op deze manier: vallen is een kans om de sport iets meer te leren en onder de knie te krijgen. In feite zeggen veel skiprofessionals dat het proberen te overcorrigeren, de val te breken of te proberen op de ski’s te blijven staan, de kans op bepaalde blessures aan de uiteinden van de ski’s juist kan vergroten. Zo kan bijvoorbeeld te hard proberen om rechtop te blijven staan tegen het gewicht, de snelheid en de zwaartekracht van het lichaam, de knieën beschadigen.

https://ticketforsale.nl