Cenc computers
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten dakbedekking

Verschillende soorten dakbedekking

Wanneer u bezig bent met de bouw of een grote verbouwing van uw huis kunt u er niet omheen: u heeft een dak nodig. Maar voor wat voor soort dak kiest u dan? Wij vertellen u graag over de verschillende keuzes en hun bijkomende voor- en nadelen. Lees dus snel verder!

Riet

Een van de belangrijkste redenen om voor een rieten dak te gaan is toch wel dat het een huis meer karakter geeft. Naast dat het erg mooi is, is een rieten dak ook erg efficiënt. Riet heeft door zijn holle stegels namelijk een goede isolerende en warmte reflecterende werking. Door dit bijkomende voordeel bespaart u straks weer op de energierekening. Mocht u twijfelen of een rieten dak iets voor u is, dan kunt u een 3d tekening laten maken.

EPDM

Epdm is synthetisch rubber en staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het werd in de jaren 50 bedacht in het Midden-Oosten en moest bestand zijn tegen grote temperatuurverschillen en Uv-straling. Door de enorme elasticiteit en UV-bestendigheid bent u gegarandeerd van een lange levensduur. Omdat de isolatiewaarde van epdm niet erg hoog ligt, wordt het vaak gebruikt i combinatie met grind of een daktuin. 

Groen

Een groen dak is anno 2021 niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Als u kiest voor een groen dak kiest u ervoor om uw dak te bedekken met begroeiing als mossen, bloemen, bomen en grassen. Dit zorgt voor een extra isolatielaag, betere afvoer van regenwater en bescherm je je dak tegen erosie. Echter kan het gewicht van een groen dak wel snel oplopen. De draagconstructie moet dan ook stevig genoeg zijn om de dakbedekking te kunnen dragen.

Leisteen


Een leistenen dak zorgt voor een erg uniek uiterlijk en zijn te gebruiken op alle soorten daken en gevels. Wanneer u kiest voor een leistenen dak, heeft u de keuze uit kunststof leien of natuurleien. De verschillende mogelijkheden zien er hetzelfde uit, maar verschillen wel in prijs. Daarnaast is de gemiddelde levensduur van natuurleien 25 tot 30 jaar en wegen ze relatief weinig, waardoor ze goed gecombineerd kunnen worden met een wat lichtere dak structuur.