Cenc computers
Aanbiedingen

Verschillende soorten ankers koop je bij Boottotaal.nl

Ankers worden in Nederland vaak gebruikt bij gebruik van een tijdelijke jachthaven overdag of bij gebruik van een zelfvoorzienend schip ’s nachts. Ankers zijn er in verschillende soorten en maten. Ze zijn allemaal erg praktisch in kleine boten en hebben de eigenschap hoe snel anderen de grond kunnen pakken of pakken. Weet u niet zeker wat voor soort anker u moet kopen? En waar kan je het beste een anker kopen? In deze blog vertel ik je alles, dus lees snel verder!

Materiaalkeuze

Bij de materiaalkeuze zijn er in principe 3 mogelijkheden: verzinkt staal, RVS of een mengsel van aluminium en magnesium. Men kiest meestal voor een gegalvaniseerd model. Dit model is niet duur. Een ander voordeel is dat roestvast staal onder deze omstandigheden gevoelig is voor corrosie, waardoor gegalvaniseerd staal geschikt is voor warm water in de Middellandse Zee en het Caribisch gebied. Voor ultralichte boten zoals boten worden ankers van aluminium-magnesiumlegering aanbevolen.

Verschillende maritieme gebieden
Geschikte ankers voor boten zijn afhankelijk van veel factoren. Het maritieme gebied is er daar één van. Bij het varen in zeewater of getijdenwwater moet het anker groter en zwaarder zijn en kleinere vinnen nodig hebben. Dit is omdat de bodem daar harder is dan de bodem in bijvoorbeeld een meer. Daar mag een anker beschikken over grotere vloeien.

Type boot

Een andere, belangrijke factor voor het aanschaffen van een juist anker is het type boot dat je bezit. Een grote, zwaardere boot heeft een zwaarder anker nodig dan een lichte boot.  Een rubberboot ligt namelijk met een andere type anker vast dan een zwaar zeilboot.

 

Boottotaal

Al van kinds af aan zijn de oprichters van Boottotaal op of in het water te vinden. Bij hen weet je dan ook zeker dat alle watersportartikelen met zorg uitgekozen zijn. Ze gaan alleen voor de mooiste en beste producten en op kwaliteit wordt niet bespaard. Hebben we je overtuigd en wil je graag een anker kopen? Mooi! Vrijwel alle producten zijn bij Boottaal uit voorraad leverbaar, hierdoor hoef je nooit lang te wachten. Is een artikel na ontvangst toch niet helemaal naar wens? Het ruilen of retourneren van deze artikelen is bij Boottotaal geen probleem.

https://www.boottotaal.nl/