Cenc computers
Image default
Eten en drinken

Veilige tips voor het online eten te bestellen tijdens de pandemie

Tijdens de pandemie van het Covid-19-virus worden mensen aangemoedigd om fysieke afstand te bewaren (physical distancing), door activiteiten buitenshuis te beperken en geen drukke plaatsen te bezoeken. Gelukkig is in dit tijdens het digitale tijdperk steeds gemakkelijker en kan bijna alles online worden gedaan.

Een digitale vooruitgang is op het gebied van eten bestellen. Er zijn veel platforms die thuisbezorging aanbieden van je favoriete restaurant. Zo heb je Thuisbezorgd, Deliveroo, Uber Eats en nog een hoop anderen.

Bovendien is het niet eens alleen kant-en-klaar eten, maar kun je ook gemakkelijk boodschappen online bestellen. Toch rijzen er vaak zorgen en twijfels. Is dat wat je besteld hebt niet besmet met het coronavirus? Niemand kan garanderen of het bestelde eten vrij is van virussen. Dat geldt zowel voor de bereiding als de bezorging. Daarom hebben we hier enkele tips opgesomd om veilig te blijven wanneer je tijdens de pandemie online eten bestelt!

Ga cashless

Zo vermijd je rechtstreeks contact met de koerier door geld te geven en wisselgeld te ontvangen. Zoals we weten, leveren koeriers niet alleen aan jou. Het risico dat contant geld als tussenpersoon voor virussen dienst doet, is hoog genoeg om het simpelweg te vermijden.

Voorkom direct contact

Vraag de koerier om het bestelde eten voor de deur te zetten, aan de poort te hangen of bij de receptie af te leveren. Zo kun je de afstand bewaren. Zorg eventueel voor een speciale plek waar de koerier de bestelling kan leggen, zodat deze veilig is tegen bepaalde weersomstandigheden. Behalve veilig is deze methode ook praktischer en tijdbesparend, zodat koeriers niet hoeven te wachten tot we het eten aannemen.

Draag een masker

Het kan zijn dat je niet digitaal kunt betalen of dat je nergens een plaats hebt voor contactloze levering. Draag op dat moment steeds een medisch masker. Zelfs als er geen maskerplicht is, kan dit toch potentiële besmettingen voorkomen. Let ook op hoe je het masker opzet. Zorg ervoor dat je neus en mond beide bedekt zijn.

Gooi de verpakking weg

Nadat je voedsel hebt ontvangen, kun je best onmiddellijk de verpakking weggooien. Er kan een virus op de verpakking zitten en zelfs door je handen te wassen, kun je nog blootgesteld worden. Gooi de verpakking daarom onmiddellijk weg en gebruik je eigen borden of kommen voor het eten op te eten.

Verhit voedsel

Wil je echt 100% zeker zijn dat alle bacteriën en virussen op je bestelde eten geneutraliseerd zijn, verwarm het dan nogmaals zelf. Zo dood je alle kwaaddoeners die mogelijk aan het voedsel kleven. Bovendien is het eten ook lekkerder als het echt lekker heet is.

 

Met deze tips hoef je jezelf niet al te veel zorgen te maken over het coronavirus op je eten. Zolang je jezelf gedisciplineerd aan de hygiëne houdt en deze tips in praktijk brengt, verklein je de risico’s enorm. Online eten bestellen is eigenlijk nog steeds relatief veilig. Het risico op overdracht van het coronavirus is veel groter wanneer je het huis verlaat om inkopen te doen of uit eten te gaan. Beperk daarom tijdens deze pandemie zoveel mogelijk je activiteiten buitenshuis of het bezoek aan drukke plaatsen.