Cenc-computers

Bij het samenstellen van de tekst op uw webpagina‘s zijn er een paar dingen die u wilt doen om het de “crawlers” van zoekmachines gemakkelijk te maken om te zien wat belangrijk is op uw website. Deze crawlers, of ‘spinnen’ kammen de miljoenen pagina’s op internet en rapporteren hun bevindingen aan plaatsen als Google en Yahoo. Google en Yahoo gebruiken deze informatie om webpagina’s te categoriseren en te rangschikken.

Daarom is het erg belangrijk dat de crawlers uw webpagina’s duidelijk zien. Het punt is echter dat crawlers uw pagina’s niet bekijken zoals mensen dat doen. Crawlers lezen ALLE tekst op uw webpagina, inclusief de tekst achter de schermen, zoals de html-code, de bestandsnamen van afbeeldingen en iets anders dat de “meta” -informatie wordt genoemd. Crawlers zien de kleuren of werkelijke afbeeldingen niet – ze geven gewoon niet om dat soort dingen!

Laten we dus eens kijken naar de niet-te-missen ‘te doen lijst’ voor elke pagina op uw website.

Pagina titel

Elke webpagina heeft een titel – deze verschijnt helemaal bovenaan een pagina in de blauwe balk bovenaan een webbrowser. U wilt dat de titel van uw pagina exact overeenkomt met de inhoud van de pagina. Zorg ervoor dat elke webpagina van uw website een titel heeft die overeenkomt met zijn specifieke inhoud!

In het populaire website-ontwerpprogramma Dreamweaver is er een venster bovenaan het scherm waarin u een titel kunt typen voor de webpagina waaraan u werkt. Als u dit venster niet ziet, gaat u naar ‘Beeld’, ‘Werkbalken’ en kiest u ‘Document’. Nu zou je het moeten zien. (U kunt ook naar “Wijzigen” gaan en “Pagina-eigenschappen” kiezen om een ​​titel voor uw webpagina te typen.)

H1 tekst

Het eerste stukje tekst op een webpagina moet de indeling “H1” hebben. Er zijn verschillende indelingen die u voor tekst kunt gebruiken, van “alinea” tot “vooraf opgemaakt” tot “geen”. De kop bovenaan een webpagina moet altijd de indeling “H1” hebben.

Het is gemakkelijk om tekst opnieuw te formatteren. Selecteer gewoon de tekst en selecteer in het vak met teksteigenschappen het gewenste formaat in het vak “formaat”. In Dreamweaver is het teksteigenschappenvenster meestal zichtbaar onderaan het scherm. Als u het niet ziet, gaat u naar “Venster” en selecteert u “Eigenschappen”. Nu zou je het moeten kunnen zien. (U kunt ook naar “Tekst” en vervolgens “Alineaopmaak” gaan om een ​​indeling te selecteren.)

Zoekwoorden en sleutelzinnen

Hier is een manier om sleutelwoorden en sleutelzinnen te bedenken: sleutelwoorden en sleutelzinnen zijn de woorden en zinsdelen die mensen in een zoekmachine kunnen typen als ze op zoek zijn naar een webpagina zoals die waaraan u werkt.

Brainstorm een ​​lijst met sleutelwoorden en zinnen. Als je een pagina hebt over Major League Baseball-hoeden, kan je brainstormlijst zijn: honkbalhoed, baseballcap, balcap, hoed, cap, Major League Baseball, MLB, Major League Baseball Hat, Major League Hat, MLB Hat, Pro Baseball hoed, honkbal, honkbalfan, honkbalteam. Je kunt zelfs “Yankees-hoed” toevoegen, omdat Yankees-hoeden de populairste honkbalhoed zijn.

Probeer 5-15 woorden of zinnen te verzinnen. Nu zijn deze sleutelwoorden en zinnen niet zichtbaar voor iemand die uw pagina op internet bekijkt, maar ze zullen wel zichtbaar zijn voor crawlers. Er is een plaats in de HTML-code waar ze naartoe gaan.

In Dreamweaver is een manier om trefwoorden en zinnen in uw webpagina in te voegen, vanuit het hoofdmenu op “Invoegen”, “Hoofdtags” en vervolgens “Trefwoorden” kiezen.

Beschrijving webpagina

Een beschrijving is een zin van 10 tot 20 woorden (ongeveer) die de inhoud en het doel van een webpagina bondig beschrijft.

Neem bij het samenstellen van uw beschrijving uw beste trefwoord en / of sleutelzin op. Voor onze honkbalhoedpagina kunnen we een beschrijving als deze hebben: “Uw bron voor authentieke Major League Baseball (MLB) honkbalhoeden.”

Deze beschrijving wordt vaak opgepikt door zoekmachines en weergegeven wanneer de webpagina wordt vermeld in de zoekresultaten. Anders is de beschrijving niet zichtbaar voor mensen die een pagina bekijken.

In Dreamweaver is een manier om een ​​beschrijving in te voegen vanuit het hoofdmenu op “Invoegen”, “Hoofdtags” en vervolgens “Beschrijving” te kiezen.

“Alt” -tekst voor afbeeldingen

Als je ooit over een afbeelding op een webpagina hebt gerold en een kleine regel tekst naast je muispijl hebt zien verschijnen, weet je wat “alt” -tekst is. “Alt” staat voor “alternate” en het is een label dat u aan afbeeldingen geeft. Alt-tekst is alleen zichtbaar wanneer een muiscursor een seconde of twee boven een afbeelding hangt. Het verdwijnt dan wanneer de muis wordt verwijderd. “Alt” -tekst is echter altijd zichtbaar voor crawlers.

Dus label elk van de afbeeldingen op een pagina met alt-tekst – en probeer sleutelwoorden en zinnen in uw labels te gebruiken.

Klik in Dreamweaver op een afbeelding en in het venster “Eigenschappen” onderaan de pagina kunt u in het venster “Alt” een label voor de afbeelding typen.

Zoekwoorden en sleutelzinnen planten

Ingesloten in de tekst op een webpagina moeten uw belangrijkste sleutelwoorden zijn voor SEO doeleinde.

Zoals alle strategieën die op deze pagina worden besproken, probeert u de crawler duidelijk te maken wat de exacte focus van uw pagina is.

Hoe meer de crawler de zin ziet, laten we zeggen “honkbalhoed”, des te meer overtuigd de crawler zal zijn dat u