Cenc computers
Bedrijven

Rijexamen? Met deze tips haal je het zeker weten!

Tip 1 speciale handelingen

De speciale handelingen zijn voor veel mensen een moeilijk punt, vooral de file. Maak je hier geen zorgen over. Het maakt niet uit of het niet foutloos is. Wel is het belangrijk dat je je aan de verkeersregels houdt en goed blijft kijken. Schat de situatie in, als het veilig is, kunt u de speciale bewerking uitvoeren. Moet u zich bijvoorbeeld omdraaien, dan is het niet altijd mogelijk om deze handeling direct uit te voeren.

Tip 2 drink een kopje koffie

bij het CBR Neem een ​​kopje koffie terwijl je wacht bij CBR. Je krijgt een cafeïneboost zodat je beter kunt presteren. Zorg ervoor dat je niet teveel drinkt, anders moet je tijdens het rijden naar het toilet!

Tip 3 kalmte kan je redden

Maak het examen niet te groot in je hoofd en denk niet na over de gevolgen. Zie het weer als een ritje in de auto zoals je de afgelopen maanden hebt gedaan. Probeer in deze situatie kalm en kalm te blijven.

 

Tip 4 wees voorzichtig, maar overdrijf niet

Zorg ervoor dat u voorzichtig en veilig rijdt. Neem de tijd en kijk in de spiegels en kijk goed naar links en rechts. Maar pas op dat u niet te defensief rijdt. Probeer altijd de situatie in te schatten en anticipeer. De examinator vindt het belangrijker hoe u uw rijgedrag in bepaalde situaties aanpast.

Tip 5 rijd zelfverzekerd en besluitvaardig

Zorg ervoor dat je vertrouwen hebt in je keuzes en beslissingen en durf te rijden. Ook al heb je niet altijd vertrouwen, het is de kunst om dit uit te stralen. Als u twijfelt, zullen andere weggebruikers dit ook merken en zullen er fouten optreden. Als je bijvoorbeeld voorrang hebt, neem die dan en aarzel niet te lang.

Tip 6 je kunt fouten maken, besef dat maar vergeet deze fouten niet

Je kunt tijdens het rijden fouten maken, realiseer u dit. De examinator kijkt liever naar hoe je de situatie oplost. Stopt de motor bijvoorbeeld? Dit kan iedereen overkomen, maar hoe u erop reageert, laat zien of u klaar bent voor het verkeer. Los de situatie goed op en rijd verder. Zorg ervoor dat je de fouten niet vergeet. Als je een fout maakt, onthoud die dan. De examinator kan hier later een vraag over stellen. Het antwoord kan aantonen dat u over de vereiste knowhow beschikt.

Hulp nodig bij het behalen van je rijbewijs en ben je nog op zoek naar een geschikte rijschool? Driving school Eindhoven kan je helpen en er voor zorgen dat jij zo snel mogelijk je rijebwijs haalt. Meer weten? Kijk dan op de website van Drving school Eindhoven voor meer informatie

 

https://drivingschooleindhoven.nl/